Σχολείο, καθαριότητα και πλύσιμο χεριών

Σχολείο, καθαριότητα και πλύσιμο χεριών

29/08/2016
Τα αξιαγάπητα μικρά βλασταράκια σας, βάζουν τα χέρια τους σε κάθε είδους πηγή μικροβίων. Όταν είστε κοντά, μπορείτε να τους ρίχνετε μια προσεκτική ματιά και να βεβαιώνεστε ότι καθαρίζουν τα χέρια τους μετά τη χρήση της τουαλέτας ή πριν από το φαγητό. Αλλά όταν είναι στο σχολείο? Αρκεί μόνο ένα παιδί που δεν τηρεί αυτές τις καλές συνήθειες για μία πιθανή εξάπλωση της μόλυνσης σε πολλά παιδιά.
Δυστυχώς, σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, πάνω από δύο χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν, όπως διάρροια και ορισμένοι από αυτούς τους θανάτους θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την πολύ απλή πράξη του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι.
Γνωρίζατε ότι για να πλύνετε επιμελώς τα χέρια σας, θα χρειαστούν περίπου 40 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό, ή σχεδόν όσο διαρκεί να τραγουδήσετε το τραγούδι των γενεθλίων δύο φορές, για να τα καθαρίσετε σωστά; Ίσως δε θέλετε να το τραγουδήσετε δυνατά, αλλά είναι μία πρακτική υπενθύμιση ότι θα πρέπει να αφιερώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να πλύνετε τα χέρια σας. Ακολουθήστε αυτά τα 8 βήματα και μεταφέρετε τη γνώση και στα παιδάκια σας για να τελειοποιήσουν την τεχνική πλυσίματος των χεριών.
Καλή τεχνική πλυσίματος χεριών
1. Σε βρεγμένα χέρια με καθαρό ζεστό τρεχούμενο νερό
2. Εφαρμόστε μία μικρή ποσότητα σαπουνιού
3. Τρίψτε τις παλάμες σας μαζί, (μακριά από το νερό)
4. Τρίψτε τα δάχτυλα και τους αντίχειρες και τα τμήματα στο ενδιάμεσο
5. Τρίψτε τα νύχια στις παλάμες σας
6. Τρίψτε το πίσω μέρος κάθε χεριού
7. Ξεπλύνετε με καθαρό τρεχούμενο νερό
8. Στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτοπετσέτα

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!