Χριστούγεννα και εξοικονόμηση ενέργειας, γίνεται;

Χριστούγεννα και εξοικονόμηση ενέργειας, γίνεται;

ded08/12/2016
Ένας τρόπος για να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας είναι να διαλέξουμε φωτάκια με λάμπες led για το δέντρο αλλά και τους εξωτερικούς χώρους. Τα φωτάκια led καταναλώνουν έως και 90% λιγότερη ενέργεια από ότι τα συμβατικά φωτάκια ενώ είναι πολύ αποδοτικότερα και με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που έχουν είναι ότι και να καεί ένα από αυτά τα υπόλοιπα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, σε αντίθεση με τα παλιά φωτάκια που χρειάζονται όλα αντικατάσταση.

Μια άλλη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε χρονοδιακόπτες για να ανάβουμε και να σβήνουμε τα φωτάκια μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι το σπίτι μας θα είναι φωτισμένο τις ώρες που επιθυμούμε χωρίς να ανησυχούμε μήπως τα ξεχάσαμε αναμμένα. Ακόμη, καλό θα ήταν να μη «φορτώσουμε» το σπίτι με λαμπάκια σε κάθε γωνιά του.

Τέλος, καλό είναι τις ημέρες των εορτών που θα είμαστε μαζεμένοι στο σπίτι με οικογένεια και φίλους να φροντίσουμε να μην κάνουμε άσκοπη κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση του χώρου μας. Ρυθμίζουμε λοιπόν το θερμοστάτη μας στους 20-21ο C και έχουμε στο νου μας να γίνεται σωστός εξαερισμός του χώρου.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!