HARD SERVICES

Ανακατασκευή – Ανακαίνιση

Δημιουργία & Αναδιαμόρφωση του Job Center, καθώς και των βοηθητικών χώρων που απαιτεί η λειτουργία του.

Η ανάγκη:

Τον Ιανουάριο του 2017 έκανε πρεμιέρα το Job Center που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το Κέντρο Επανένταξης στην εργασία αποτελεί μια πρωτοβουλία στον τομέα της απασχόλησης της British American Tobacco Hellas και στην Αθήνα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στο κέντρο της πόλης για τους πολίτες που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Πρόκειται για ένα έργο που έρχεται σε συνέχεια σημαντικών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης που έχει αναλάβει η British American Tobacco Hellas για ανθρώπους σε ανάγκη, με βάση την δέσμευσή της για αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.
H British American Tobacco Hellas ανέθεσε στην Manifest την δημιουργία και διαμόρφωση του χώρου του Job Center, καθώς και των βοηθητικών χώρων που απαιτεί η λειτουργία του όπως ενός μικρού χώρου συναντήσεων για την πραγματοποίηση συνεντεύξεων, καθώς και ενός χώρου υγιεινής ΑΜΕΑ.

Το έργο:

Το έργο ανατέθηκε στον Υπεύθυνο Μηχανικό της Manifest, ο οποίος ανέλαβε τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την πλήρη επίβλεψη του έργου, καθώς επίσης και την επικοινωνία με αρμόδια στελέχη της British American Tobacco Hellas και του Δήμου Αθηναίων.

Στο έργο απασχολήθηκαν περίπου 10 τεχνίτες διάφορων ειδικοτήτων φέρνοντας εις πέρας τις κάτωθι εργασίες:

Χώρος Job Center:

1.Αρχιτεκτονική μελέτη και διάταξη επίπλων

2.Αποξήλωση και επανατοποθέτηση γυάλινου υαλοπετάσματος, καθώς και τοποθέτηση κλειδαριάς

3.Επέκταση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

4.Χρωματισμός και αποκατάσταση μερεμετιών

5.Προμήθεια και τοποθέτηση μοκέτας

6.Χρωματισμός και αποκατάσταση μερεμετιών στον μικρό χώρο συνεντεύξεων

7.Προμήθεια και τοποθέτηση μερικών επίπλων γραφείου


Χώρος Υγιεινής ΑΜΕΑ:

1.Αποξήλωση παλαιού χώρου υγιεινής

2.Προμήθεια και τοποθέτηση πλακιδίων

3.Τροποποίηση υδραυλικής εγκατάστασης

4.Προμήθεια και τοποθέτηση ειδών υγιεινής με προδιαγραφές ΑΜΕΑ

5.Προμήθεια και τοποθέτηση πόρτας

6.Αποκατάσταση μερεμετιών που θα προκύψουν από την διάνοιξη της νέας πόρτας εξωτερικά του χώρου υγιεινής.

Άλλες Εργασίες:

1.Γραφιστική μελέτη για την ταμπέλα εξωτερικά του Job Center

2.Προμήθεια και τοποθέτηση μη-φωτιζόμενης ταμπέλας

3.Γραφιστική μελέτη και παραγωγή αυτοκόλλητων, τα οποία τοποθετήθηκαν εσωτερικά στον χώρο του Job Center με σκοπό το branding του σκοπού του Κέντρου Επανένταξης.


Οι προκλήσεις:

Οι προκλήσεις ήταν αρκετές αν αναλογιστεί κανείς τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε στην διάθεσή μας μέχρι και την παράδοση του έργου στα εγκαίνια του Job Center. Οι προκλήσεις αυτές ήταν:

1.Δαπανήθηκε αρκετός χρόνος σε επικοινωνίες με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Αθηναίων μέχρι να λάβουμε την τελική έγκριση για την έναρξη των εργασιών

2.Ο χώρος του Job Center έπρεπε να δημιουργηθεί σε χώρο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες εξυπηρετούν διάφορες άλλες ανάγκες πολιτών. Λόγω του περιορισμένου χρόνου που είχαμε στην διάθεσή μας, οι εργασίες πραγματοποιούνταν καθημερινά, κατά την διάρκεια εξυπηρέτησης κοινού από τις άλλες υπηρεσίες που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο. Κατά συνέπεια, το τεχνικό μας προσωπικό έπρεπε να λειτουργεί διακριτικά χωρίς να προκαλεί ενοχλητικούς θορύβους, κοκ. Αντίστοιχα, για να μην υπάρχει δυσοσμία στον χώρο κατά τους χρωματισμούς, επιλέχθηκαν οικολογικά χρώματα γνωστού οίκου.

3.Υπήρχε περιορισμένος χώρος για την υλοποίηση των εργασιών, μιας και εντός του χώρου υπήρχε εξοπλισμός γραφείου, ο οποίος ανάλογα με τις εργασίες κάθε φορά μετακινούνταν με αποτέλεσμα να δαπανάται ακόμα περισσότερος χρόνος στις εσωτερικές μεταφορές και στην προστασία του εξοπλισμού.

4.Και τέλος, κατόπιν των παραπάνω προκλήσεων, το κόστος έργου θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να διατηρηθεί σε λογικά επίπεδα, μιας και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αφορούσε ένα κοινωνικό έργο της British American Tobacco Hellas και του Δήμου Αθηναίων.

Το αποτέλεσμα:

Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα θετικό παραδίδοντας το έργο εγκαίρως, εντός budget και στην ποιότητα που απαιτούσε.
Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που η εταιρεία μας αποτέλεσε σημαντικό αρωγό στην υλοποίηση αυτού του κοινωνικού έργου για λογαριασμό της British American Tobacco Hellas.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το πρώτο διάστημα λειτουργίας του Job Center, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και δεκάδες πολίτες πέρασαν από συνεντεύξεις με στόχο την ένταξή τους σύντομα στην αγορά εργασίας. Το Job Center διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας και στις υπηρεσίες του περιλαμβάνονται ατομικές συναντήσεις με ειδικούς σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού και ψυχολογίας, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια εκπαίδευσης και συνεργασία με πιθανούς εργοδότες, φορείς για απασχόληση και κοινωνικούς φορείς για την δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.

Τέλος, στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα που η Manifest υλοποιεί, στόχος μας είναι να τροφοδοτούμε το Job Center με ανοιχτές θέσεις εργασίας που προκύπτουν για υπηρεσίες Facility Management όπως ο καθαρισμός, η φύλαξη, η ηλεκτρομηχανολογική συντήρηση, τα έργα πρασίνου, οι ανακαινίσεις, κοκ.

Σχετική δημοσίευση στο τύπο:

http://www.capital.gr/story/3177423
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/job-center-apo-ton-dhmo-athhnaiwn-gia-entaksh-sthn-ergasia.4417422.html

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!