4 λόγοι που καθιστούν τέλειες τις γυναίκες για θέσεις-κλειδιά στο Facility Management

Ιστορικά, οι άνδρες έχουν κυριαρχήσει στον χώρο του Facility Management. To 2014 μόνο το 3% με 4% των γυναικών κατείχαν καίριες θέσεις στο διοικητικό προσωπικό. Μια γυναίκα-στέλεχος στο Facility Management ήταν δυσεύρετη.

Από τότε, πολλά έχουν αλλάξει.

Σήμερα, οι γυναίκες κατέχουν το 51,5% της διοίκησης, των επαγγελματικών και συναφών θέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι γυναίκες κατέχουν επίσης επί του παρόντος 20 θέσεις διευθύνοντος συμβούλου σε 500 εταιρίες FM. Τώρα, η Διαχείριση των Εγκαταστάσεων κατακλύζεται από ταλαντούχες γυναίκες ηγέτες.

Τι κάνει τις γυναίκες μοναδικά κατάλληλες για τη Διαχείριση Εγκαταστάσεων;

Η Συναισθηματική Νοημοσύνη.

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να κατανοείτε και να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας, καθώς και τα συναισθήματα των γύρω σας. Εκείνοι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι ιδιαίτερα ισχυροί σε τέσσερις βασικούς τομείς:

  • Αυτογνωσία
  • Αυτοδιαχείριση
  • Ενσυναίσθηση
  • Κοινωνικές Δεξιότητες

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι παράγοντες συναισθηματικής νοημοσύνης συμβάλλουν στην επιτυχία της ηγεσίας των εγκαταστάσεων και στους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι γυναίκες είναι κατάλληλες για μια θέση στο Facility Management.

Η Manifest αποτελείται από 48% δυναμικές γυναίκες Στελέχη, ενώ συνολικά ο Όμιλος της Manifest αποτελείται από 70% γυναίκες.

Δες την ομάδα μας, εδώ.

Ισχυρή αυτογνωσία

Ισχυρή αυτογνωσία σημαίνει ότι ένα άτομο είναι συντονισμένο με το πώς αισθάνεται, πώς τα συναισθήματά του επηρεάζουν τις ενέργειές τους και πώς οι ενέργειές τους επηρεάζουν τους γύρω τους. Οι άνθρωποι με αυτογνωσία έχουν επίσης καλύτερη κατανόηση των πλεονεκτημάτων και των αδυναμιών τους. Αυτά τα άτομα αποτελούν μεγάλους ηγέτες επειδή θέτουν ρεαλιστικές προσδοκίες και στόχους, γνωρίζουν πότε και σε ποιον να αναθέσουν ευθύνες και να κατανοήσουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στην επιτυχία των εργαζομένων τους και του οργανισμού.

Αποτελεσματική αυτοδιαχείριση

Ένας ηγέτης που μπορεί να κατανοήσει τα συναισθήματά τους και να αξιολογήσει αντικειμενικά τις ενέργειές τους κάνει έναν ιδανικό δάσκαλο και μέντορα επειδή σπάνια επιτίθενται ή ανταποκρίνονται σε καταστάσεις παράλογα. Διαθέτει επίσης τις ήπιες δεξιότητες που απαιτούνται για τη διατήρηση του ελέγχου μιας κατάστασης. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι σημαντικά για την ανάπτυξη και την ικανοποίηση των εργαζομένων.

Αλλά η αυτοδιαχείριση είναι επίσης ένα ουσιαστικό μέρος της κριτικής σκέψης. Εάν οι συναισθηματικές αντιδράσεις υπερισχύουν της ικανότητας ενός ηγέτη εγκαταστάσεων να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να αναλαμβάνει άμεση δράση, μικρότερα ζητήματα έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες να γίνουν μεγαλύτερα προβλήματα.

Ικανότητα ενσυναίσθησης

Οι ηγέτες πρέπει να έχουν εξαιρετικές δεξιότητες ακρόασης και την ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα από την οπτική γωνία κάποιου άλλου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ηγέτες των εγκαταστάσεων που είναι επιφορτισμένοι με τη διασφάλιση ότι το εργασιακό τους περιβάλλον υποστηρίζει επαρκώς κάθε εργαζόμενο.

Η ενσυναίσθηση υποστηρίζει την ανάπτυξη των άλλων επιτρέποντας στους ηγέτες να παρέχουν προσεκτική καθοδήγηση και εποικοδομητική ανατροφοδότηση. Η ενσυναίσθηση ενισχύει επίσης την κουλτούρα και την αφοσίωση των εργαζομένων μιας εταιρείας, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τα ποσοστά κύκλου εργασιών και παραγωγικότητας.

Ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες

Τα άτομα με ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες είναι γενικά πολύ συμπαθή και εξαιρετικά στην επικοινωνία με όλους τους διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Από την άποψη της ηγεσίας των εγκαταστάσεων, αυτό είναι ένα σημαντικό προσόν.

Οι ηγέτες πρέπει να είναι άξιοι παρακολούθησης για να είναι επιτυχείς. Και οι διευθυντές εγκαταστάσεων είναι υπεύθυνοι για την επικοινωνία με κάθε επίπεδο ενός οργανισμού, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας διαχείρισης, του εργατικού δυναμικού, των τρίτων προμηθευτών, του πληρώματος συντήρησης και της C–suite. Η ικανότητά τους να εξισορροπούν αυτές τις επικοινωνίες θα καθορίσει την αποτελεσματικότητα του εργασιακού τους περιβάλλοντος.

Συνολικά, αυτά τα τέσσερα πλεονεκτήματα δείχνουν γιατί οι γυναίκες είναι μοναδικά κατάλληλες για τη Διαχείριση Εγκαταστάσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν είναι συναισθηματικά έξυπνοι, επίσης, ή ότι όλες οι γυναίκες κατέχουν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη από τους άνδρες, αλλά μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι γενικά ισχυρότερες σε αυτούς τους τομείς. Λόγω των υψηλών επιπέδων συναισθηματικής νοημοσύνης τους, οι γυναίκες στελέχη εγκαταστάσεων μπορούν να κάνουν αποφασιστικές επιλογές και να καλλιεργήσουν την οργανωτική ανάπτυξη με τρόπο που υποστηρίζει την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ικανοποίηση των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα.

Δείτε το σχετικό βίντεό μας!