8 Λόγοι για την Εξωτερική Ανάθεση της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων

Με την πάροδο των ετών, η διαχείριση των εγκαταστάσεων εξελίχθηκε από το να θεωρείται λίγο περισσότερο από τις “υπηρεσίες εξυπηρέτησης” σε μια πλήρως λειτουργική, ανεξάρτητη αρχή που καλύπτει μια πληθώρα υπηρεσιών όπως ο έλεγχος παρασίτων, η υδραυλική, η πυρασφάλεια, ο φωτισμός, η θέρμανση, κ.α.

Εξακολουθεί να εξελίσσεται και να γίνεται ολοένα και πιο σύνθετη, καθώς οι οργανισμοί επιδιώκουν να προσθέσουν περισσότερες υπηρεσίες στις συμβάσεις τους, όλες υπό την σκέπη της ορολογίας “διαχείριση εγκαταστάσεων”.

Αυτό οδηγεί αναπόφευκτα στον σχηματισμό εταιρειών που ειδικεύονται αποκλειστικά στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων σε άλλους οργανισμούς, έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν καλύτερα στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Και όταν εξετάζετε τους ακόλουθους λόγους για την εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων σε τρίτους επαγγελματίες, όλα καταλήγουν στα εξής:

  • Αυξάνει την εξοικονόμηση κόστους

Όταν αναθέτετε τις υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων σε τρίτους προμηθευτές μπορεί να είναι εξαιρετικά οικονομικά αποδοτικό. Με απλά λόγια, οι επαγγελματίες τρίτων διαθέτουν τις δεξιότητες, τους πόρους και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να μειώσουν το κόστος των παραδοσιακών υπηρεσιών διαχείρισης.

Επιπλέον, οι έμπειροι πωλητές βρίσκονται στην επιχείρηση εδώ και χρόνια, έτσι έχουν αναπτύξει διαδικασίες και βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να βελτιστοποιήσουν την εξοικονόμηση κόστους στο έπακρο. Επίσης, απορροφούν πρόσθετα κόστη των εργαζομένων, όπως εκπαίδευση, αποζημίωση και παροχές.

Έτσι, σίγουρα θα πληρώνατε λιγότερα για τις υπηρεσίες που ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες από την λειτουργία μιας εσωτερικής ομάδας συντήρησης εγκαταστάσεων.

  • Αυξάνει την ανταπόκριση και την επικαιρότητα

Έχοντας έναν ικανό προμηθευτή διαχείρισης εγκαταστάσεων είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα ζητήματα συντήρησης σας καθορίζονται έγκαιρα. Μόλις αναθέσετε σε τρίτους τις απαιτήσεις συντήρησης των εγκαταστάσεών σας, είναι ευθύνη του πωλητή να θέσει τα ζητήματα που έχουν καθοριστεί έγκαιρα και, το σημαντικότερο, να αποτρέψει την εμφάνιση σημαντικών ζητημάτων.

Με τον σωστό προμηθευτή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα ζητήματα συντήρησης δεν χρειάζονται πλέον τη συνεχή προσοχή σας.

  • Μειώνει τον κίνδυνο

Η μείωση του κινδύνου δεν είναι μόνο για την πρόληψη των τραυματισμών και των ζημιών, αλλά και για την αποφυγή μεγάλων καταστροφών, όπως είναι οι πυρκαγιές που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επισκευές στα συστήματά σας.

Όταν αναθέτετε το βάρος της μείωσης του κινδύνου στον πάροχο υπηρεσιών που εμπιστεύεστε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχει συμφέρον να διασφαλίσει ότι όλες οι εργασίες συντήρησης και οι επισκευές γίνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς.

  • Υψηλότερη ποιότητα εργασίας

Τις περισσότερες φορές, οι προμηθευτές τρίτων είναι ειδικοί στους επιλεγμένους τομείς. Έχουν την τεχνογνωσία και τις αποδεδειγμένες διαδικασίες για να εξασφαλίσουν ότι η επιχείρησή σας λαμβάνει τις υψηλότερες υπηρεσίες διαχείρισης ποιότητας. Παρέχουν εξαιρετικά εκπαιδευμένα άτομα που χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να κάνουν τη δουλειά γρήγορα και σωστά.

Και, είναι σημαντικό να μην μειώσουμε την ποιότητα της εργασίας όταν πρόκειται για τη διαχείριση εγκαταστάσεων. Η κακή ποιότητα της εργασίας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενες διορθώσεις και συνεχείς δαπάνες συντήρησης που μπορεί να είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία. Έτσι, η εξωτερική ανάθεση σε επαγγελματίες μπορεί να σας εξοικονομήσει έναν τόνο χρημάτων μακροπρόθεσμα διασφαλίζοντας παράλληλα υψηλής ποιότητας εργασία.

 

  • Αυξάνει την συγκέντρωση της ομάδας σας

Δεν είστε μια εταιρεία η οποία κάνει υδραυλικές εγκαταστάσεις ή έλεγχο παρασίτων ως την κύρια λειτουργία της. Γιατί λοιπόν να μην επικεντρωθείτε στις βασικές σας ικανότητες και να επεκτείνετε την επιχείρησή σας, ενώ οι επαγγελματίες να φροντίζουν να διαχειρίζονται τις καθημερινές ανάγκες της επιχείρησής σας.

Θέματα όπως η παραγγελία προμηθειών, ο εξοπλισμός συντήρησης, η εκπαίδευση του προσωπικού, η τήρηση των κανονισμών για την υγεία κ.λπ. είναι πολύ χρονοβόρες διαδικασίες. Με την εξωτερική ανάθεση σε μια αφοσιωμένη εταιρεία, εσείς και οι υπάλληλοί σας είστε ελεύθεροι να διοχετεύσετε όλους τους πόρους και την ενέργεια σας προς την ανάπτυξη της επιχείρησής σας κάνοντας το έργο που αγαπάτε.

  • Επιτρέπει ευελιξία

Κατά την εξωτερική ανάθεση των απαιτήσεων διαχείρισης εγκαταστάσεων, δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι με έναν συγκεκριμένο προμηθευτή. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τις υπηρεσίες ή τις επιδόσεις του προμηθευτή, μπορείτε πάντα να διακόψετε τις υπηρεσίες τους και να ακολουθήσετε μια διαφορετική προσέγγιση.

Το γεγονός ότι έχετε τη δυνατότητα να τερματίσετε τη σύμβαση με μια σύντομη ειδοποίηση διατηρεί τους παρόχους σε εγρήγορση και είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν στην κορυφή του παιχνιδιού τους ανά πάσα στιγμή. Βασικά, είστε ο πελάτης τους και θα είστε πάντα πρώτοι. Έτσι, έχετε πάντα τον έλεγχο των πραγμάτων.

  • Μειώνει το κόστος αστικής ευθύνης και ασφάλισης

Οι υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους αστικής ευθύνης και ασφάλισης. Η ομάδα σας και ο οργανισμός στο σύνολό του θα έχουν μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού, όπως όταν ένας αξιόπιστος επαγγελματίας χειρίζεται όλες τις ανάγκες συντήρησης.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μικρό ατύχημα που θα προκαλέσει αύξηση των ασφαλίστρων σας και μόνιμο αντίκτυπο στην εικόνα και το εμπορικό σήμα της εταιρείας σας. Πράγματι, θα ήταν καλύτερο να αναθέσουμε μάλλον αυτό το βάρος σε κάποιον που ξέρει τι κάνουν.

  • Δημιουργεί μια εταιρική σχέση

Στο τέλος της ημέρας, όταν συνεργαζόμαστε με τον κατάλληλο προμηθευτή, θα έχετε πάντα κάποιον που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάθε είδους κατάσταση. Μια τέτοια επαγγελματική σχέση με έναν σταθερό πάροχο υπηρεσιών θα είναι καρποφόρα για την επιχείρησή σας όταν φτάσει σε νέα ύψη μακροπρόθεσμα.

Δηλαδή, εάν και όταν κλιμακώσετε την αυτοκρατορία σας σε πολλαπλές τοποθεσίες, θα ήταν πραγματικά βολικό και καθησυχαστικό να γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διατήρηση της κάθε θέσης ανεξάρτητα. Ο πωλητής θα είναι το μοναδικό σας σημείο επαφής για να λαμβάνετε όλες τις αναφορές σχετικά με την ευημερία της εγκατάστασής σας.

Εκτός αυτού, ακόμη και όταν βρίσκεστε σε διακοπές ή μακριά από την εγκατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο πάροχος θα κρατήσει την εγκατάσταση συντηρείται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Δείτε επίσης

 

Συμπεράσματα

Όλοι οι παραπάνω λόγοι έχουν το κυριότερο πλεονέκτημα της προστιθέμενης αξίας στο εμπορικό σήμα σας. Αντί να έχετε την επιχείρησή σας ευάλωτη σε κινδύνους, θα πρέπει να εξετάσετε τις υπηρεσίες εξωτερικής ανάθεσης υπηρεσιών σε έναν διαπιστευμένο πάροχο υπηρεσιών διαχείρισης εγκαταστάσεων. Στην πραγματικότητα, η εξάλειψη της ταλαιπωρίας των λειτουργιών των εγκαταστάσεων μπορεί να απλοποιήσει ολόκληρη τη ροή εργασίας σας.

 

Πηγή