Aναφορά στο «ΟΠΑΠ Forward» για τη Manifest, την αύξηση τζίρου και τις νέες θέσεις εργασίας της.

Οι νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν φέτος στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», καθώς επίσης και τα αποτελέσματα από τον πρώτο χρόνο υλοποίησής του, παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΟΠΑΠ την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018.

Αύξηση τζίρου και νέες θέσεις εργασίας

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που έχει ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης, εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2017.

Το πρόγραμμα προσφέρει στις συμμετέχουσες εταιρείες εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη υποστήριξη, αλλά και πρόσβαση σε ένα δίκτυο υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς, που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που καινοτομούν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Οι επιχειρήσεις που παρακολούθησαν τον πρώτο κύκλο, πέτυχαν να αυξήσουν τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των σχετικών συνεργασιών και συνεργειών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Ώρα «ΟΠΑΠ Forward» για 21 νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, αριθμεί πλέον συνολικά 40 εταιρείες από όλη την Ελλάδα.

Οι νέες 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις του προγράμματος είναι οι: ΑΓΑΝ, Βιοαγρός ΑΕ, ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ, ΕΨΑ, Ιωνική, Μακεδονική, Παπουτσάνης, Coffee Island, Colors, eazybnb, e-fresh.gr, greekyogurt.gr, Green Family AE, Inart, Macpac SA, Manifest, Medbest S.A., Pelopac, Pitenis, Pobuca και Terra Creta.

Το προφίλ των εταιρειών

Η ΑΓΑΝ Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. είναι μια γεωργική επιχείρηση που αξιοποιεί την υψηλή τεχνολογία και τη μέθοδο της υδροπονίας για την παραγωγή τομάτας.

Η εταιρεία Βιοαγρός Α.Ε. με περισσότερους από 1000 πελάτες στην Ελλάδα, παρουσία σε όλες τις εθνικές και τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και με εξαγωγές σε περισσότερες από 12 χώρες, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πρωτοπόρους ελληνικές εταιρίες βιολογικών τροφίμων.

Από το 1999 μέχρι σήμερα, η Coffee Island δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαμβάνουν μία μεγάλη ποικιλία από specialty καφέ αλλά και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού, άκρως ποιοτικού καφέ στο σπίτι.

Το COLORS είναι μια αλυσίδα smart boutique ξενοδοχείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με εξειδίκευση στα μικρά ξενοδοχεία έως 70 κλίνες.

Η εταιρεία ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία που ασχολείται με τα δίχτυα και τις εφαρμογές τους.

Η eazybnb προσφέρει μία «χειροποίητη» εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες από όλον τον κόσμο και βοηθά τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αξιοποιήσουν εύκολα τα ακίνητά τους.

Η e-fresh.gr είναι ένα πλήρες ηλεκτρονικό supermarket με πάνω από 15.000 προϊόντα και προσφορές.

Η ΕΨΑ είναι μια ελληνική εταιρεία που παράγει αναψυκτικά στην Αγριά Βόλου από το 1924 και εξάγει σε 28 χώρες.

Η εταιρία Green Family AE είναι η μοναδική καθετοποιημένη εταιρία που δραστηριοποιείται και καινοτομεί στον χώρο των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα με 8 σημεία πώλησης (Θεσσαλονίκη – Λάρισα-Ξάνθη) προάγοντας την υγιεινή διατροφή.

Η inart διατηρεί δυναμική παρουσία στη διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, με δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε περισσότερες από 40 χώρες του εξωτερικού.

Η ΙΩΝΙΚΗ είναι μια από τις σημαντικότερες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και σφολιάτας.

Η Μακεδονική Χαλβατζής ΑΒΕΕ με συνέπεια μεταφέρει από το 1972, τα εξαιρετικά προϊόντα της Ελληνικής γης με φροντίδα και ασφάλεια στο τραπέζι κάθε Ελληνικής οικογένειας.

Η Μακπακ ΑΕΒΕ ανήκει στον όμιλο της PREPAC ΑΕΒΕ o οποίος δραστηριοποιείται στην εμπορία συστημάτων συσκευασίας από το 1983.

Η ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ Α.Ε είναι μια οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοκομικών προϊόντων από το 1954.

Μanifest κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο του facility management, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας και υψηλών απαιτήσεων.

Η Medbest s.a. ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά αυθεντικών ελληνικών προϊόντων, στον καταναλωτή που αναζητά υψηλή ποιότητα, καινοτομία, διατροφική αξία και εξαιρετικές γεύσεις.

Η Ελληνική εταιρεία Παπουτσάνης θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες βιομηχανίες παραγωγής σαπώνων και ξενοδοχειακών καλλυντικών στην Ευρώπη και η μοναδική στην Ελλάδα.

Η Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ είναι εταιρία παραγωγής gourmet και καινοτόμων εδεσμάτων η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων όπως: Σαλάτες & dressings με Κρόκο Κοζάνης, ψαρικά σε λάδι – καπνιστά, γεμιστά τουρσάκια με τυρί, κ.α.

Η Pelopac ιδρύθηκε το 1993 έχοντας ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εξαγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας.

Η Terra Creta είναι μία από της πιο δυναμικές εταιρίες παραγωγής Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου με κάθετη οργάνωση από τον ελαιώνα έως το ράφι.

Pobuca είναι ένας ηγέτης στο χώρο του CRM, και ειδικεύεται στους κλάδους των καταναλωτικών προϊόντων, της λιανικής και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.