Οι λύσεις του Facility Management στις ενεργειακές προκλήσεις για τους Διαχειριστές Εγκαταστάσεων

Η Διαχείριση Εγκαταστάσεων είναι ένα δύσκολο πεδίο σε κάθε οργανισμό.

Οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας και οι απαιτήσεις βιωσιμότητας ωθούν τους Διαχειριστές Εγκαταστάσεων να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του οργανισμού τους. Επιπλέον, συχνά αναγκάζονται να το κάνουν αυτό με συρρικνωμένο προϋπολογισμό και πολλές άλλες αντικρουόμενες απαιτήσεις.

Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στις τεχνολογίες διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) και στις λύσεις διαχείρισης ενέργειας (EMS) επιτρέπουν στους επαγγελματίες των εγκαταστάσεων να αποκτήσουν βαθύτερες γνώσεις σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας. Αυτή η διαφάνεια τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις αποδοτικότητας σε επίπεδο τοποθεσίας.

Αυτό το άρθρο περιγράφει πιθανές λύσεις σε πέντε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διαχειριστές εγκαταστάσεων όσον αφορά στην ενεργειακή απόδοση και στον τρόπο με τον οποίο το σωστό σύστημα διαχείρισης ενέργειας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους.

1.Είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν αξιόπιστα δεδομένα.

Η πραγματοποίηση αλλαγών χωρίς αξιόπιστα δεδομένα είναι μία από τις κορυφαίες προκλήσεις Διαχείρισης Εγκαταστάσεων. Τις περισσότερες φορές, τα συστήματα διαχείρισης κτιρίων και οι μετρητές λειτουργούν σε σιλό και η συλλογή δεδομένων πρέπει να διεξάγεται χειροκίνητα. Εκτός από την αύξηση του κινδύνου ανθρώπινου σφάλματος, αυτό είναι επίσης κουραστικό και αντιπαραγωγικό.

Ωστόσο, χωρίς αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με τα πρότυπα κατανάλωσης ενέργειας των εγκαταστάσεών σας, τυχόν πρωτοβουλίες που λαμβάνονται θα μπορούσαν να είναι σπατάλη χρημάτων και προσπάθειας. Οι διαχειριστές εγκαταστάσεων χρειάζονται εργαλεία για την ενίσχυση της παραγωγικότητας της ενοποίησης δεδομένων, ώστε να μπορούν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε εργασίες υψηλότερης αξίας.

Μια λύση είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης ενέργειας (EMS) που συλλέγει και ενοποιεί αυτόματα δεδομένα από όλους τους διαφορετικούς χώρους και σε μια κεντρική πλατφόρμα.

2. Η ενέργεια σπαταλιέται εν αγνοία της σε επιχειρήσεις.

Η σπατάλη ενέργειας μπορεί να συμβεί με πολλούς απαρατήρητους τρόπους. Οι ελαττωματικοί χρονοδιακόπτες, οι λανθασμένες ρυθμίσεις και ο ανεπαρκώς συντηρημένος εξοπλισμός μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Μέχρι να μάθετε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ελέγχων, μπορεί να έχετε ήδη σπαταλήσει αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Μπορείτε να κανονίσετε για την ομάδα σας να διεξάγει καθημερινούς ελέγχους ρουτίνας, αλλά αυτό συνεπάγεται μεγάλο κόστος. Γιατί να μην αφήσουμε το λογισμικό να κάνει αυτούς τους ελέγχους αυτόματα; Μια έξυπνη ενεργειακή λύση μπορεί επίσης να μειώσει το ανθρώπινο λάθος.

 

Με ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης ενέργειας, μπορείτε να ορίσετε ειδοποιήσεις για να σας ειδοποιούν όταν η χρήση ενέργειας για συγκεκριμένο εξοπλισμό ή περιοχές υπερβαίνει τα προκαθορισμένα επίπεδα.

Με γνώση σε πραγματικό χρόνο της χρήσης ενέργειας σε διάφορα μέρη του κτιρίου σας, η ομάδα σας μπορεί να ελέγξει προληπτικά και να διορθώσει προβλήματα.

Όταν μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες αμέσως, μπορείτε να περιορίσετε τη σπατάλη και να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μη αναμενόμενης βλάβης. Συμβάλλει στην ανάπτυξη για την καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και τον καθορισμό ενεργειακών ΒΔΕ για συνεπή και βιώσιμη προσπάθεια.

3. Δυσκολεύεστε να δικαιολογήσετε τα ενεργειακά σας έργα μετασκευής.

Όταν επενδύετε σε μετασκευές ή αναβαθμίσεις, η διοίκηση πρέπει να δει σαφή αποτελέσματα που αποδεικνύουν ισχυρή απόδοση της επένδυσης (ROI).

Αλλά χωρίς λεπτομερή ενεργειακά δεδομένα, οι πιθανότητες είναι ότι θα καταλήξετε με αναξιόπιστα συμπεράσματα και αποτυχημένη εμπιστοσύνη.

Με μια λύση παρακολούθησης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε εύκολα να ποσοτικοποιήσετε την πιθανή εξοικονόμηση για οποιοδήποτε έργο. Επιπλέον, μπορείτε να επαληθεύσετε τον αντίκτυπο των ενεργειών σας μόλις εφαρμοστούν.

Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε με αυτοπεποίθηση και ταχύτητα την κλίμακα του έργου σε άλλες περιοχές.

4. Η αναφορά ενέργειας καταναλώνει πάρα πολύ από τον πολύτιμο χρόνο σας.

Οι διαχειριστές εγκαταστάσεων αναμένεται να αναφέρουν τις πρωτοβουλίες και τα αποτελέσματά τους στα ανώτερα διοικητικά στελέχη. Αλλά η εκπόνηση τέτοιων εκθέσεων δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεστε υψηλή ακεραιότητα δεδομένων, ισχυρή ανάλυση και σαφή σημεία αναφοράς.

Το πιο σημαντικό, όλα αυτά πρέπει να παρουσιάζονται σε μορφή που η διοίκηση μπορεί να κατανοήσει. Αυτό είναι υψίστης σημασίας για την απόκτηση εσωτερικών buy-ins, εμπιστοσύνης και υποστήριξης για το έργο που έχει γίνει από την ομάδα εγκαταστάσεων. Ευτυχώς, οι περισσότερες λύσεις διαχείρισης ενέργειας στην αγορά μπορούν να δημιουργήσουν αυτόματα τακτικές αναφορές. Αυτό απελευθερώνει το χρόνο σας και βελτιώνει την παραγωγικότητα της ομάδας σας.

Με μερικά κλικ, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε την ενεργειακή αναφορά σας και να την μοιραστείτε με τους συναδέλφους ή τη διοίκησή σας.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι οι αναφορές που λαμβάνουν έχουν σχεδιαστεί για το κοινό στόχο σας. Ορισμένα συστήματα είναι φορτωμένα με περιττά τεχνικά δεδομένα, αναγκάζοντάς σας να κάνετε περισσότερη δουλειά κατά την παρουσίαση στη διοίκηση.

5. Η ανεπιθύμητη συμπεριφορά των ενοίκων ή των επισκεπτών επηρεάζει την απόδοση του κτιρίου σας

Η διασφάλιση της βέλτιστης αποτελεσματικότητας του συστήματος δόμησης σας φέρει επίσης ένα ανθρώπινο στοιχείο. Η συμπεριφορά των ενοίκων επηρεάζει άμεσα την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σας. Σα στοιχεία δείχνουν ότι έως και το 30% της σπατάλης ενέργειας σε ένα γραφείο οφείλεται σε κακή ενεργειακή συμπεριφορά από τους χρήστες του κτιρίου. Η συνεργασία των ενοίκων με τις προσπάθειές σας για ενεργειακή απόδοση είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μακροπρόθεσμων, βιώσιμων διαδικασιών. Αλλά πώς μπορείτε να εμπλέξετε τους ενοίκους σας;

Σε έναν κόσμο που αγκαλιάζει την κοινή χρήση και τη διαφάνεια, η εργασία στο παρασκήνιο είναι αντιπαραγωγική. Η ανάδειξη των προσπαθειών σας για ενεργειακή απόδοση μπορεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των άλλων σχετικά με τη διατήρηση της ενέργειας. Αυτό βοηθά τους ενοίκους και άλλους διευθυντές να συμβαλλόντων με τις πολιτικές σας, βελτιώνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Μπορεί ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας, σε πραγματικό χρόνο, να λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα ενεργειακής απόδοσης;

Η απλή απάντηση είναι ΝΑΙ. Ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης ενέργειας μπορεί να βελτιώσει τις λειτουργίες σας και να λύσει πολλές από αυτές τις προκλήσεις. Η αυτοματοποίηση της συλλογής δεδομένων, η βελτίωση της διαφάνειας και η παροχή σαφών αναφορών μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή σας σε όλους τους τομείς.

Εξάλλου, δεν μπορείς να διαχειριστείς αυτό που δεν μετράς.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα.