Πόσο σημαντική είναι η συντήρηση του Ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού ενός κτιρίου

Είναι σαφές ότι ο βασικότερος λόγος για τη συντήρηση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού ενός επαγγελματικού κτιρίου είναι η ασφάλεια. Εκτός όμως από την ασφάλεια η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για την ομαλή και σωστή λειτουργία της επιχείρησης. Η συντήρηση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού πρέπει να γίνεται συστηματικά λαμβάνοντας υπόψιν μας τους οικονομικούς αλλά και ενεργειακούς παράγοντες.

Ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός κρατάει τη λειτουργία ολόκληρης της επιχείρησης. Δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε ούτε μία μέρα χωρίς ηλεκτρικό, νερό ή κλιματισμό στα γραφεία μας. Το να φροντίζει κανείς για αυτά μπορεί να είναι μια εξαιρετικά αγχωτική υπόθεση. Κι επιπλέον η συντήρηση αυτού του εξοπλισμού απαιτεί μία σειρά από συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις. Οι εταιρίες διαχείρισης κτιρίων παρέχουν διάφορα πακέτα υπηρεσιών και αναλαμβάνουν πλήρως τη συντήρηση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού από το κατάλληλα εξειδικευμένο και καταρτισμένο προσωπικό τους.

Ας ξαναδούμε λεπτομερώς για να κατανοήσουμε πλήρως τις εργασίες που αναλαμβάνουν οι εταιρίες διαχείρισης κτιρίων, όπως η Manifest.

Σύστημα κατανομής φορτίου

Τα συστήματα κατανομής ηλεκτρικού φορτίου είναι η καρδιά μιας επιχείρησης. Πολλές φορές όμως συνειδητοποιούμε ότι είναι ένα σημείο στο οποίο δεν έχουμε δώσει τη δέουσα προσοχή. Οι εταιρίες διαχείρισης κτιρίων αναλαμβάνουν αυτή την πολλή σημαντική εργασία παρέχοντας  αδιάκοπα ηλεκτρικό φορτίο στην επιχείρηση διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή της λειτουργία.

Συστήματα θέρμανσης, αερισμού και κλιματισμού

Οι εταιρίες διαχείρισης κτιρίων φροντίζουν τη θέρμανση, τον αερισμό και τον κλιματισμό. Ελέγχουν και ρυθμίζουν συστηματικά τα μηχανήματα που αφορούν τη θέρμανση, τον αερισμό και τον κλιματισμό ενός κτιρίου. Το έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό εκτελεί με υπευθυνότητα το καθήκον του προκειμένου οι υπάλληλοι της επιχείρησης να εργάζονται σε ένα ευχάριστο περιβάλλον χωρίς να νιώθουν κρύο, ζέστη ή αποπνικτική ατμόσφαιρα

Υδραυλικές και αποχετευτικές υπηρεσίες.

Οι επισκευές και αντικαταστάσεις στα υδραυλικά είναι πάντα εξαιρετικά κοστοβόρες, συνεπώς είναι καλύτερα να ελέγχονται προληπτικά σε συστηματική βάση. Τα υδραυλικά είναι μία πολύπλοκή υπόθεση όταν πρόκειται για κτίρια με πολλαπλούς σωλήνες, κατανομή νερού, απομάκρυνση λυμάτων από το νερό κλπ.

Το προσωπικό των εταιριών διαχείρισης κτιρίων περιλαμβάνει επαγγελματίες, πιστοποιημένους υδραυλικούς που γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους. Είναι εκπαιδευμένοι ώστε να κάνουν συστηματικούς ελέγχους στους νιπτήρες, στους κεντρικούς σωλήνες παροχής νερού, στις δεξαμενές νερού, στις αποχετεύσεις, ολόκληρου του κτιρίου για να αποφευχθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα.

Η διαχείριση κτιρίων είναι αναμφίβολα ένα σημαντικό πλεονέκτημα για μία επιχείρηση. Η καθημερινή εύρυθμη λειτουργία της βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ομαλή λειτουργία του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού της. Αυτός είναι και ο λόγος που η συντήρηση αυτού του εξοπλισμού είναι τόσο σημαντική και απαραίτητη.

Επικοινωνήστε με το Τεχνικό μας Τμήμα για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα