Η δύναμη της απόφασης στοTEDx Chania

Μια ξεχωριστή εμπειρία ζωής για τον CEO της Manifest κ. Διονύση Αμμολοχίτη χάρισε η συμμετοχή του στο TEDx Chania μετά από πρόσκληση της οργανωτικής επιτροπής να παρουσιάσει τη δική του ιστορία.

Μια ιστορία με αμέτρητες δυσκολίες που οδήγησαν στην διαρκή εξέλιξη του ίδιου και την απογείωση της εταιρείας του. Όλα ξεκίνησαν πολύ απλά, με μια απόφαση.

“Απόφαση σημαίνει να μην έχεις καμία αμφιβολία για το αν θα πετύχεις. Και δυστυχώς μεγαλώσαμε με την αμφιβολία της επιλογής”.

Η απόφαση, ως αρχή και ισχυρό θεμέλιο κάθε επιτυχημένης δραστηριότητας, περνά αρχικά από τη δύσκολη διαδικασία να μάθει κανείς πραγματικά τον εαυτό του.

Ο Διονύσης Αμμολοχίτης αποφάσισε νωρίς να σταθεί στα πόδια του, αναζήτησε τρόπους να επιβιώσει, έμαθε και συνειδητοποίησε ότι ο άνθρωπος είναι ανίκητος. Στο σταυροδρόμι ανάμεσα στις αποφάσεις και τις επιλογές, ακολούθησε το πρώτο διότι απόφαση σημαίνει να χαράσσει κανείς το δικό του δρόμο, χωρίς να δεσμεύεται, χωρίς να περιορίζεται. Έγινε ηγέτης του εαυτού του και ακολούθησε τα θέλω του χωρίς δεύτερες σκέψεις. Το ίδιο προτρέπει να κάνει ο κάθε ένας από εμάς.

«Ακούστε την ψυχή σας, μην μετράτε τα συν και τα πλην, απλώς αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε και κάντε αυτό».

Διαβάστε το σχετικό άρθρο πριν την ομιλία του εδώ και μείνετε συντονισμένοι για το βίντεο εκείνης της βραδιάς όταν δημοσιευθεί από την οργανωτική επιτροπή του TEDx Chania.