Η ιστορία ενός επιτυχημένου επιχειρηματία που ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από το μηδέν, πιστεύοντας απλά στον εαυτό του!

06/06/2019

Συνέντευξη του Διονύση Αμμολοχίτη, CEO της Manifest, στο Cricos.

Ξυπνάτε καθημερινά και λέτε στον εαυτό σας «Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου»; Γνωρίζετε πολλούς ανθρώπους που μπορούν να το πουν αυτό; Επιτρέψτε μου να απαντήσω για εσάς… με ένα μεγάλο ΟΧΙ!

Σήμερα όμως συναντήθηκα με ένα νέο, πετυχημένο και γοητευτικό επιχειρηματία που ξεκίνησε την ιστορία του λέγοντας «Είμαι πολύ τυχερός» και το όνομά του είναι Διονύσης Αμμολοχίτης! Μη σας μπερδεύω όμως καθώς η τύχη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την επιτυχία του. Το αποτέλεσμα οφείλεται στη σκληρή δουλειά, την αυτοπεποίθηση, το ζήλο, την επιμονή, την υπομονή και όλα τα θετικά «ουσιαστικά» που μπορείτε να βρείτε στο λεξικό! Ένας άνδρας που δίνει γροθιά στο «Δεν είναι δυνατό» και το μετατρέπει σε «Θέλετε να το πάμε στοίχημα»;

Γιατί όμως πιστεύει ότι είναι τυχερός; Λοιπόν, τυχαίνει να έχει μια μαμά που τον έφερε στη ζωή στα εφηβικά της χρόνια, πίστεψε σε εκείνον από την πρώτη στιγμή και τον υποστήριξε με κάθε δυνατό τρόπο. Με λίγα λόγια, αυτό που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένο, εκείνος το επαινεί και είναι ευγνώμων! Το να μεγαλώνει ένα παιδί μόνη και να φροντίζει για την επιβίωση τους κάνοντας οποιαδήποτε εργασία, ήταν ένα πολύ δύσκολο και θαυμαστό έργο… Υποθέτω ότι είναι τυχερός τελικά.

Όλα ξεκίνησαν όταν, έχοντας δουλέψει ήδη μερικά χρόνια, ο Διονύσης στα 26 του ζήτησε από την μητέρα του να σταματήσει να εργάζεται και να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση. Εκείνη φυσικά το δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη! Πούλησαν ένα μικρό περιουσιακό στοιχείο, συγκέντρωσαν 9000€ και το 2003, ο Διονύσης μαζί με τη μητέρα του ίδρυσαν τη Manifest, μια εταιρεία διαχείρισης εγκαταστάσεων που τότε δεν γνώριζαν πως θα είχε ηγετική θέση στη Ελληνική αγορά τα επόμενα χρόνια!

Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Manifest, δουλεύοντας 24ωρα κι εκτελώντας όλες τις εργασίες μόνοι τους, ο Διονύσης πληροφορήθηκε σχετικά με μια μεγάλη εταιρεία λιανικής που αναζητούσε υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων. Έκλεισε αμέσως μια συνάντηση μαζί τους και εμφανίστηκε με την ομάδα του (τη μητέρα του και την φίλη της) έχοντας ιδιαίτερα επαγγελματική παρουσία. Έδωσε πολύ ανταγωνιστική προσφορά, αλλά αυτό που του εξασφάλισε την συμφωνία ήταν η επιβλητική και περήφανη στάση ενός νικητή! Όπως μου διηγήθηκε: «Τους είπα… κοιτάξτε κύριοι, αυτή η τιμή που σας έχουμε δώσει είναι πολύ καλή και έχετε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να μας απαντήσετε καθώς μετά, η συγκεκριμένη συμφωνία παύει να ισχύει! Εάν δεν κλείσετε τώρα τη συμφωνία, σε λίγα χρόνια δεν θα μπορείτε να μας αντέξετε οικονομικά»!!! Αυτό και αν λέγετε αυτοπεποίθηση ή επιτρέψτε μου να πω… «πολλά κότσια»! Και φυσικά, πήραν τη συμφωνία την ίδια μέρα!

Πετάγανε στα σύννεφα από τη χαρά τους και παράλληλα κλαίγανε γιατί δεν είχαν ούτε την εμπειρία, ούτε το ανθρώπινο δυναμικό, ούτε τα περιουσιακά στοιχεία για να εξυπηρετήσουν 60 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα! Εννοείται πως, έφεραν εις πέρας επιτυχώς το έργο και εξακολουθούν να τους έχουν πελάτες τους μέχρι και σήμερα. Στο παρόν είναι μακράν η ηγέτιδα εταιρεία στο κλάδο τους στην Ελλάδα, παρέχοντας υπηρεσίες διαχείρισης εγκαταστάσεων, όπως καθαρισμό, τεχνική συντήρηση κτιρίων, ανακαινίσεις, μετεγκατάσταση, υπηρεσίες ασφαλείας και τροφοδοσίας.

Πιστέψτε με, έχω αφήσει πολλές οδυνηρές λεπτομέρειες και όλες τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα! Θα περίμενε κανείς να είναι ένας σκληρός -απρόσιτος επιχειρηματίας με όλα όσα έχει επιτύχει κι έχει περάσει, αλλά αντ’ αυτού, ο Διονύσης Αμμολοχίτης είναι ένας αληθινός gentleman… ευγενικός, δοτικός, ανοιχτόκαρδος, προσιτός και με θέληση να συνεισφέρει στην κοινωνία! Έχει παραδώσει πολλές ομιλίες και σεμινάρια βοηθώντας νέους επιχειρηματίες, δίνοντάς τους τις πολύτιμες γνώσεις του, καθώς και την τεχνογνωσία και τα εργαλεία ώστε να πραγματοποιήσουν τις ιδέες και τα όνειρά τους ευκολότερα και ταχύτερα χωρίς να περάσουν όλα όσα έχει περάσει ο ίδιος.