Νέες προσλήψεις από την Manifest Services

Νέες συμβάσεις με εταιρείες κολοσσούς έχει υπογράψει η Manifest Services που δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών για τη διαχείριση εγκαταστάσεων και υποδομών, διαθέτοντας το αναγκαίο υποστηρικτικό προσωπικό (facility management). Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία με επικεφαλής τον Διονύση Αμμολοχίτη, έχει αναλάβει την παροχή soft services (υπηρεσίες καθαρισμού, απεντόμωσης, διαχείρισης πρασίνου, απορριμμάτων) για τα 17 κτήρια, σε όλη την Ελλάδα, της Coca Cola HBC. Πρόσφατα ακόμη, προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με αντικείμενο τις υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης στις βοηθητικές κτηριακές εγκαταστάσεις και τους εξωτερικούς χώρους αυτών. Η Manifest έχει επιλεγεί και για την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στο σύνολο των εγκαταστάσεων του υπερσύγχρονου κτηρίου του ομίλου Anangel Maritime του Γ. Αγγελικούση, το οποίο θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικό κέντρο, υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, μουσείο, βιβλιοθήκη, αμφιθέατρο και εστιατόριο. Μία ακόμη από τις νέες συμβάσεις της Manifest Services αφορά την παροχή υπηρεσιών facility management για 25 κτήρια και καταστήματα της Alpha Bank, ενώ αντίστοιχες συμβάσεις έχει συνάψει με την αλυσίδα Pizza Hut για τα καταστήματά της και τους ομίλους Intracom, Samsung, Siemens και Schneider Electric. Προκειμένου να υποστηρίξει τα παραπάνω έργα, η Manifest Services βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης 110 ατόμων που θα απασχοληθούν σε εργασίες facility management. Σήμερα στην εταιρεία, που διαθέτει 150 συμβόλαια από τα οποία το 80% αφορά πολυεθνικές, απασχολούνται 520 άτομα.
Όσον αφορά τα μεγέθη, το 2017 η εταιρεία παρουσίασε τζίρο 8 εκατ. ευρώ, ενώ για τη φετινή χρονιά προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης της τάξης του 35% από 8% πέρυσι. Η χρηματοδότηση από το SouthBriddge Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, η Manifest εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, μέσω του επενδυτικού κεφαλαίου SouthBridge, που στηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF). Σύμφωνα με τους επαΐοντες, ο κλάδος του facility management (FM) είναι αναπτυσσόμενος, αποτελώντας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μία αγορά με τζίρο της τάξης των 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο FM.
Το SouthBridge Europe αποτελεί επενδυτικό κεφάλαιο που ενισχύει χρηματοδοτικά ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αξιοποιώντας κεφάλαια όχι μόνο ιδιωτών αλλά και θεσμικών επενδυτών, όπως το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF). Ουσιαστικά, παρέχει ενδιάμεση χρηματοδότηση, διαθέτοντας προς επένδυση κεφάλαια της τάξης των 50 εκατ. ευρώ. Στο χαρτοφυλάκιο της SouthBridge Europe ανήκουν το δίκτυο Kiosky’s, η εταιρεία ναύλωσης σκαφών αναψυχής Cosmos Yachting Hellas και η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων Hotelbrain. Πηγή capital.gr

[ Πηγή ]