Η αξία του Digital Transformation στο Facility Management

ΠΗΓΗ

 

Το Digital Transformation, ο λεγόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον στη ζωή μας. Θα την έχετε βιώσει στις εταιρείες που εργάζεστε μέσα από διάφορα projects αντίστοιχα τεχνολογίες, που μπορεί να έχετε τρέξει μέχρι σήμερα. Θα μιλήσουμε για τα 3 βασικά στοιχεία που ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η τεχνολογία δηλαδή μπορεί να ωφελήσει τον κλάδο του Facility Management.

1) Eίναι γεγονός ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των FM Providers, οι υπηρεσίες του Facility Management θεωρούνται ακόμα commodities και οι πιθανοί αγοραστές προσπαθούν να πιέσουν πάρα πολύ στο κομμάτι των τιμών. 

Εδώ λοιπόν αν οι FM Providers υιοθετήσουν τις σωστές τεχνολογίες μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν ανταγωνιστικοί.

Μπορούν δηλαδή με την τεχνολογία να διακρίνουν πραγματικά ποιος είναι ο όγκος δουλειάς τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν και να θέσουν, να τοποθετήσουν μάλλον τα σωστά resources για να βγει αυτός ο όγκος δουλειάς.

Δεν θα σπαταλάνε χρήματα με το να σπαταλάνε άδικα resources σε διάφορες εργασίες και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με το Facility Management.Άρα, με αυτό το τρόπο, η τεχνολογία μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν ανταγωνιστικοί στις τιμές και έτσι να δώσουνε value for money υπηρεσίες.

2) Γνωρίζετε πολύ καλά πως οι υπηρεσίες Facility Management προσφέρονται από ανθρώπους. Ο άνθρωπος είναι πολύ αστάθμητος παράγοντας και είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορείς μέσα από τη τεχνολογία να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο παραδίδει την υπηρεσία στην εγκατάσταση, στο χώρο του πελάτη που την παραδίδει. Εδώ, λοιπόν, η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ. Να δώσει εργαλεία σε αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται μέσα στους χώρους εργασίας των πελατών να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Να ελέγξεις τον τρόπο με τον οποίο παραδίδουν την υπηρεσία και έτσι, με πλήρη διαφάνεια προς τον πελάτη, ο ίδιος ο πελάτης να έχει γνώση την συνέπεια και την συνέχεια της υπηρεσίας που προσφέρεις.

3) Πλέον, η ποιότητα των χώρων εργασίας, των workplaces έχει αυξηθεί πολύ σημαντικά, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που κινούνται μέσα σε αυτούς τους χώρους, να έχουν ανάγκη για υπηρεσίες που αυξάνουν την παραγωγικότητα. Αυτό αμέσως οδηγεί στην αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης.

Εδώ, λοιπόν, πως μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία;

Με το Internet of Things, μπορούμε μέσα στους χώρους εργασίας, να δημιουργήσουμε ουσιαστικά ένα διάλογο με τους εργαζόμενους που κινούνται στους χώρους αυτούς.

Με το Internet of Things, μπορούμε ουσιαστικά να εντοπίσουμε patterns στην κινητικότητα που έχουν οι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους, στην χρήση των χώρων εργασίας και έτσι να δώσουμε συγκεκριμένες εντολές στα συστήματα και σε διάφορες υπηρεσίες να προσφέρουν άμεσα την υπηρεσία που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος κι έτσι να τον εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, να του αυξήσουμε την παραγωγικότητα. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της κερδοφορίας.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα τρία βασικά στοιχεία που η τεχνολογία μπορεί πάρα πολύ σημαντικά να βοηθήσει της υπηρεσίες Facility Management και να απογειώσουνε την εμπειρία του πελάτη, την εμπειρία του εργαζόμενου, την εμπειρία του επισκέπτη μέσα σε μια εγκατάσταση.

Πηγή του άρθρου: