4 Βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας

Να είστε προληπτικοί

Μπορεί να είναι εύκολο να σκεφτούμε την ασφάλεια κτιρίων ως ένα σύστημα με βάση την αντίδραση που εντοπίζει, αξιολογεί και ανταποκρίνεται στις απειλές όπως εμφανίζονται, αλλά ορισμένες περιπτώσεις απαιτούν καλύτερη προετοιμασία και μπορούν να μετριαστούν αποτελεσματικά από ένα καλά οργανωμένο σχέδιο ασφάλειας. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία κάνοντας μια πλήρη επισκόπηση εγκατάστασης. Βεβαιωθείτε ότι, έχετε επισημάνει οποιαδήποτε αδύναμα ή τρωτά σημεία στο υπάρχον σύστημα που θα μπορούσαν να παρατηρηθούν από τους ξένους. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να εισαχθεί ένας εμπειρογνώμονας ασφάλειας  που να μπορεί να διαχειριστεί τη διαδικασία και να αναπτύξει ένα σχέδιο που να λειτουργεί για όλα τα τμήματα του οργανισμού.

Χρησιμοποιήστε την τελευταία τεχνολογία

Με τις δυνατότητες των συστημάτων ασφαλείας να εξελίσσονται διαρκώς, θα μπορούσε να είναι καιρός να αναβαθμίσετε το σύστημά σας. Αν οι δυνατότητες επιτήρησης σας αφήνουν κάτι επιθυμητό, ελέγξτε τον νέο εξοπλισμό που περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως η ανάλυση 4K, το βελτιωμένο ψηφιακό ζουμ και η δυνατότητα ενσωμάτωσης με διάφορες πλατφόρμες. Άλλες τεχνολογίες που αξίζει να ερευνηθούν περιλαμβάνουν αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, συστήματα ανίχνευσης θερμότητας ή τεχνολογίες ελέγχου πρόσβασης όπως βιομετρικά στοιχεία.

Ενίσχυση ψηφιακής ασφάλειας

Οι εξελιγμένες κλειδαριές που μπορούν να διακρίνουν τους εγκεκριμένους και μη εγκεκριμένους επισκέπτες σε μια περιοχή εγκατάστασης είναι μόνο μέρος της εξίσωσης! Έχετε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για την προστασία της ταυτότητας των πελατών, των δεδομένων κατασκευής ή των οργανωτικών οικονομικών πληροφοριών; Με παραβιάσεις δεδομένων σε όλες τις ειδήσεις, τώρα είναι ο καιρός να κοιτάζουμε πιο κοντά στις πρακτικές ψηφιακής ασφάλειας και να εντοπίζουμε αδύναμα σημεία. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις σωστές βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, το να ρωτήσετε είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης.

Εξασφαλίστε σωστή εκπαίδευση για τους φρουρούς

Μην σπαταλάτε πόρους! Ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία στο οπλοστάσιό σας μπορεί να βρίσκεται ακριβώς μπροστά σας – οι φρουροί ασφαλείας σας. Βλέπουν τον καθένα και όλα όσα έρχονται στο κτίριο και είναι συχνά οι πρώτοι που ανταποκρίνονται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Η σωστή εκπαίδευση τους μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών καθώς και τη διατήρηση της ασφάλειας για όλους. Τα θέματα κατάρτισης μπορούν να περιλαμβάνουν την ενεργή απάντηση του σκοπευτή, την ιατρική ανταπόκριση ή τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.