8 συμβουλές για μείωση του οικιακού ρεύματος

Οι κίνδυνοι αύξησης του λογαριασμού του οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος είναι ιδιαίτερα αυξημένοι μιας και λόγω των συνθηκών της πανδημίας και του lockdown, βρισκόμαστε περισσότερο στο σπίτι και καταναλώνουμε περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Πως μπορείτε, λοιπόν, να μειώσετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και να συγκρατήσετε τα κόστη στην οικεία σας;

Οι Μηχανολόγοι του Τεχνικού τμήματος της Manifest σας δίνουν χρήσιμες συμβουλές !

1. Φροντίστε όλες οι οικιακές συσκευές σας να είναι ενεργειακής κλάσης Α+ και παραπάνω ( Α+++).

2. Τα κλιματιστικά σας θα πρέπει να είναι inverter.

3. H επιθυμητή θερμοκρασία θέρμανσης στο control του κλιματιστικού δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 20-22 βαθμούς. Σε πολλές οικείες έχει παρατηρηθεί η ρύθμιση στους 27-28 βαθμούς το χειμώνα, όταν έξω έχει πολύ κρύο (2-5 βαθμούς), με αποτέλεσμα το κλιματιστικό να λειτουργεί ακατάπαυστα προσπαθώντας να ανεβάσει την εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού κατά 22 βαθμούς από την εξωτερική και αυτό συνεπάγεται σε σημαντικό κόστος. Είναι προτιμότερο το κλιματιστικό να συντηρεί τη θερμοκρασία σε έναν χώρο και είναι ευκολότερο να πιάσει τους 20-22 βαθμούς προσπαθώντας στη διάρκεια της ημέρας να τους διατηρεί οικονομικότερα.

4. Αντικαταστήστε όλους τους λαμπτήρες με τύπου LED.

5. Όταν γίνεται διακοπή χειρισμού μίας συσκευής (όπως η τηλεόραση, η οθόνη υπολογιστή, τα ηχοσυστήματα) καλό θα ήταν να την αποσυνδέετε από την πρίζα. Έχει παρατηρηθεί πως η κατάσταση Stand by που βρίσκονται οι συσκευές (παραμένει μόνιμα κάποιο λαμπάκι led αναμμένο) προκαλούν μία σεβαστή κατανάλωση για τα νοικοκυριά στο τέλος του έτους.

6. Χρησιμοποιήστε τον θερμοσίφωνα με τον σωστό τρόπο. Ο ασφαλειοδιακόπτης θα πρέπει να ανοιγοκλείνει στον πίνακα διανομής ρεύματος αμέσως μόλις η θερμοκρασία του νερού φθάσει την επιθυμητή (65-70 βαθμούς).

7. Τις ηλιόλουστες ημέρες διατηρήστε ανοιχτά τα στόρια-κουρτίνες για μείωση του εσωτερικού φωτισμού και χρήσης των κλιματιστικών.

8. Χρησιμοποιήστε θερμομονωτικά υλικά σε σημεία που υπάρχουν απώλειες θερμοκρασίας. Για παράδειγμα, μονώσεις στο δώμα, μεμβράνες σε παράθυρα, εξωτερική θερμομόνωση τοιχίων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια τη μείωση κατανάλωσης ρεύματος του κλιματισμού στον χώρο.

 

Επικοινωνήστε με έναν ειδικό μας.

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα