Φυτά εσωτερικού χώρου: Ένας φυσικός τρόπος αντιμετώπισης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε αντιμετωπίζει πολλές και διαφορετικές μορφές ρύπανσης. Ο αέρας που αναπνέουμε δεν είναι καθαρός, το νερό που πίνουμε είναι μολυσμένο και οι τροφές που τρώμε είναι νοθευμένες. Τα πάντα σχεδόν είναι μολυσμένα. Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι ένα θέμα που προβληματίζει σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι ένα πρόβλημα που θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε μόνο αν όλοι μαζί κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες.

Η ρύπανση έχει σοβαρότατες συνέπειες στο περιβάλλον και έχει επηρεάσει αρνητικά σχεδόν τα πάντα συμπεριλαμβανομένων των φυτών, των ζώων και των ανθρώπων. Ο καθημερινός αυξανόμενος ρυθμός έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα, εξαιτίας της υπερβολικής βιομηχανοποίησης και της χρήσης ανέσεων όπως είναι τα οχήματα και τα αιρ κοντίσιον, έχει οδηγήσει στην επιδείνωση του κλίματος και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η ενότητα και η επιθυμία να ξαναγίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος για να ζούμε, μπορούν σίγουρα να μας οδηγήσουν σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από τη ρύπανση. Στην Αθήνα οι υπηρεσίες διαχείρισης πρασίνου που παρέχονται από εξειδικευμένες εταιρίες αναλαμβάνουν την ευθύνη να φέρουν εις πέρας την πράσινη διαχείριση της επιχείρησής μας

Σήμερα θα θέλαμε να φέρουμε στο φως μερικά φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία μειώνουν τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν την ιδιότητα να φιλτράρουν και να καθαρίζουν τον αέρα στο σημείο που έχουν φυτευτεί. Αυτά τα φυτά προσθέτουν και μία αισθητική αξία στον χώρο αλλά πέρα από αυτό είναι η καλύτερη εναλλακτική για να αναπνέετε καθαρό αέρα. Παρακάτω σας παραθέτουμε μία λίστα από φυτά εσωτερικού χώρου για να επιλέξετε τα καλύτερα για το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο.

  1. Αρέκα – Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου απελευθερώνει μεγάλη ποσότητα υγρασίας στον χώρο και εξαλείφει τις ρυπογόνες ουσίες από την ατμόσφαιρα.
  2. Φοίνικας μπαμπού– Αυτό το φυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη των χημικών ουσιών από την ατμόσφαιρα.
  3. Φίκος – Αυτό το συγκεκριμένο φυτό εξαλείφει με μαγικό τρόπο τη φορμαλδεΰδη από την ατμόσφαιρα. Για την ακρίβεια είναι το πιο σημαντικό φυτό εσωτερικού χώρου.
  4. Αγγλικό κισσός – Όχι μόνο απορροφά τη φορμαλδεΰδη αλλά βοηθάει και στην εξάλειψη κι άλλων τοξικών στοιχείων από την ατμόσφαιρα.
  5. Φτέρη της Βοστώνης – Είναι στην κατηγορία φυτών εσωτερικού χώρου που έχουν την ικανότητα να απορροφούν τις ρυπογόνες ουσίες από την ατμόσφαιρα. Επιπλέον διατηρεί την υγρασία στα κατάλληλα επίπεδα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός..

Αυτά είναι μερικά σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν θα επιλέξετε το επόμενο σας φυτό εσωτερικού χώρου.