Πώς τα social media μάς βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι

Η διαχείριση εγκαταστάσεων εξακολουθεί να είναι μια αναδυόμενη αγορά, ειδικότερα στην Ελλάδα, με σχετικά όμως χαμηλή παρουσία στο μάρκετινγκ και τις επικοινωνίες.

Η Manifest ήταν η πρώτη εταιρεία που ανέπτυξε όλους τους κλάδους του Facility Management με δικά της μέσα και τεχνογνωσία και ως εκ τούτου έχει ήδη αναλάβει τα σημαντικότερα έργα στη χώρα, χαράσσοντας μία δυναμική στρατηγική digital marketing.

Έτσι, αποφασίσαμε να καταγράψουμε τις δικές μας επιτυχημένες ενέργειες και να αναλύσουμε πώς τα social media μάς βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι.

Ας ξεκινήσουμε, με την επιλογή social media πλατφόρμας.

Ποια πλατφόρμα;

Στη Μanifest επικεντρωνόμαστε στο να δώσουμε χρήσιμα δεδομένα στο κοινό που ενδιαφέρεται να λάβει λύσεις στο Facility Management, επομένως η επιλογή πλατφόρμας γίνεται βάσει του κοινού, ώστε η εταιρεία μας να γίνει γνωστή σε νέους πελάτες που ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες μας. Φυσικά, η επιλογή πλατφόρμας βασίζεται και στο κοινό που επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί μας και να γίνει μέλος της ομάδας μας. Αυτό το προσφέρουν καλά δύο πλατφόρμες: To Facebook και το LinkedIn. Το Youtube χρησιμοποιούμε ως μέσο για την ανάρτηση των video μας, τα οποία σκοπό έχουν να αναδείξουν το πραγματικά ευχάριστο και δυναμικό κλίμα στην εταιρεία μας και τη φιλοσοφία μας.

Τι περιεχόμενο;

Μην ξεχνάμε ότι πλέον, η παραγωγική ομάδα των Gen-Y και Gen-X, χρησιμοποιεί και οδηγεί πλέον τις τάσεις στα social media, σε εταιρικό επίπεδο. Αυτές οι ομάδες έχουν δημιουργήσει πλέον μια πιο ανανεωμένη αντίληψη γύρω από τις υπηρεσίες που χρειάζονται και φυσικά έχουν πιο πολλές απαιτήσεις.
Αντιληφθήκαμε λοιπόν ότι το περιεχόμενό μας πρέπει θα προσφέρει πραγματική γνώση, κάποιο tip, ίσως και κάποιο freebie στον ενδιαφερόμενο, ώστε να έχουμε την αμέριστη προσοχή του. Ως ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου μοιραζόμαστε με πλήρη διαφάνεια και εξωστρέφεια χρήσιμες συμβουλές και τεχνογνωσία με το κοινό μας.

Πριν απ’ όλα: social media strategy!

Έχοντας ήδη απαντήσει σε καίρια ερωτήματα όπως: τι θέλουμε να πετύχουμε, τι budget διαθέτουμε, πώς θα αναλύουμε τις στατιστικές μας και σε ποιο κοινό απευθυνόμαστε, η στρατηγική social media που χαράσσουμε, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτό επιτυγχάνεται από τις τάσεις που αναλύουμε στην αγορά, καθώς και τη διορατικότητα των στελεχών μας.

Τα social media αποτελούν ξεκάθαρα σύμμαχό μας. Οι εταιρείες που μας γνωρίζουν ήδη, οι συνεργάτες μας και το προσωπικό μας, μαθαίνουν τα καλά μας νέα, τις νέες συνεργασίες, το εσωτερικό κλίμα που επικρατεί στην εταιρεία μας. Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη βαθμολογία μας στα Google Reviews, με την εξαιρετική βαθμολογία των 4,7 αστεριών, από 236 αξιολογήσεις.

Μέσα από τα social media όμως, μάς μαθαίνουν οι πιθανοί πελάτες μας και το υποψήφιο προσωπικό μας, που «εξερευνούν» τη Manifest. Ήδη το ποσοστό μετατροπής από απλούς θεατές των δράσεών μας, σε δυνητικούς πελάτες και προσωπικό, είναι αρκετά υψηλό.

Επισκεφθείτε τα social media της εταιρείας μας και δείτε περισσότερα:
Facebook  –  Linkedin – Youtube

 

Συντάκτης: κ. Φώτης Σαμαρίδης – Digital Media Specialist στη Manifest Services Α.Ε.

 

Δείτε το σχετικό βίντεό μας!