Πρωτιά για τους INVENTORS

Η ενδεκαμελής αγωνιστική ομάδα ρομποτικής «The Inventors», του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, συμμετείχε για 1η φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας «First Lego League» (FLL) με τίτλο «Into Orbit 2019», που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 16-17/3/2019. Ανάμεσα στις 160 ομάδες από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, η ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στο Robot Game.

H κατάκτηση όμως της 1ης θέσης – Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με το όργανο γυμναστικής Δ.Ι.ΑΣ. (Διαστημικός Ιστός Αράχνης), της εξασφάλισε την πρόσκληση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής «FIRST® LEGO® League World Festival 2019», εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο οποίο συμμετείχαν οι κορυφαίες 108 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ο Διαστημικός Ιστός Αράχνης στοχεύει στην εκγύμναση των αστροναυτών κατά την παραμονή τους στο διάστημα έτσι ώστε να εξουδετερωθεί η επίδραση στο σώμα τους των συνθηκών έλλειψης βαρύτητας.

Η Manifest στέκοντας πάντα αρωγός σε τόσο σημαντικές προσπάθειες, συνέδραμε στη συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής που διοργανώθηκε στο Houston του Texas από τις 16 έως τις  20 Απριλίου 2019, η οποία κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση στην κατηγορία Project Research