Τα πάντα για την υγιεινή διατροφή στον εργασιακό χώρο

Πολλοί από εμάς περνάμε πάνω από τον ένα τρίτο της ημέρας μας, δουλεύοντας και κερδίζοντας τα προς το ζην για μια καλύτερη ζωή. Αυτό που παραμελούμε συστηματικά είναι η υγείας μας. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι ο εργασιακός χώρος, το μέρος όπου πολλοί από αναλώνουμε πάνω από 8-10 ώρες τη μέρα, έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία μας. Τουναντίον οι ώρες γραφείου θα έπρεπε να είναι ο καταλληλότερος χρόνος και να αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο για την επίτευξη των διατροφικών μας στόχων.
Εταιρείες στην Αθήνα στις μέρες μας έχει γίνει απόλυτα κατανοητό πώς ο εργασιακός χώρος επηρεάζει σημαντικά την υγεία και την ευημερία των υπαλλήλων. Το να ακολουθείται μία ισορροπημένη διατροφή σε συγκεκριμένες ώρες έχει γίνει πλέον σημαντική πρόκληση για το εργασιακό πλαίσιο. Το υπερβολικό φαγητό, η αυξημένη κατανάλωση τροφών υψηλής θερμιδικής αξίας και junk food σε ακατάλληλες ώρες έχει αυξήσει το προβλήματα βάρους που οδηγούν σε χρόνιες παθήσεις όπως είναι η υψηλή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης και πολλές άλλες

Πώς να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής?

Το να κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές σε καθημερινή βάση δεν είναι τόσο δύσκολο. Για την ακρίβεια η ένταξη υγιεινής διατροφικής στρατηγικής & υγιεινού διατροφικού πλάνου στον εργασιακό χώρο μπορεί να λειτουργήσει θαυμάσια. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να ενθαρρύνετε την αντίληψη ενός υγιεινού τρόπου ζωής ανάμεσα στους εργαζόμενους.

Ας κατανοήσουμε που πρέπει να εστιάζει ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο.

• Να τρώτε τουλάχιστον ένα σκούρο πράσινο κι ένα πορτοκαλί λαχανικό κάθε μέρα.
• Να τρώτε φρούτα αντί να επιλέγετε κάποιο χυμό.
• Προσθέστε στη διατροφή σας προϊόντα δημητριακών με χαμηλά λιπαρά και λιγότερη ζάχαρη κι αλάτι.
• Είναι πολύ καλό να έχετε εναλλακτικές του κρέατος όπως φασόλια, φακές και τόφου.
• Το ψάρι είναι πολύ σημαντικό. Προσπαθήστε να τρώτε δύο καλές μερίδες ψαριού κάθε εβδομάδα.
• Σιγουρευτείτε ότι ξεδιψάτε με νερό. Μην πίνετε ανθρακούχα ποτά ή ποτά που περιέχουν ζάχαρη.

Δημιουργώντας ένα επίσημο πλάνο υγείας.

Ο σχεδιασμός ενός πλάνου υγείας για όλο το προσωπικό μπορεί να είναι ένα πολύ κουραστικό έργο. Οι εργασιακοί χώροι που έχουν ως στόχο να εντάξουν ένα υγιεινό πλάνο διατροφής , πρέπει να λάβουν υπόψιν τους επιλογές που ταιριάζουν με τον διατροφικό δείκτη του συνόλου. Για να γίνει αυτή η δουλειά πιο εύκολη και σίγουρη μπορείτε να προσλάβετε εταιρείες κέτερινγκ που έχουν εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα. Αυτές οι εταιρείες κέτερινγκ βασισμένες στις απαιτήσεις σας, κάνουν τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για να σερβίρεται θρεπτικό φαγητό στην καντίνα ή το εστιατόριο της επιχείρησής σας.

Το να τρώει απλώς κανείς θρεπτικό φαγητό δεν αρκεί για να είναι σε καλή σωματική κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό να υιοθετεί κανείς την αντίληψη των 4-5, μικρής ποσότητας, γευμάτων την ημέρα. Η αύξηση της κατανάλωσης νερού και φρέσκων χυμών συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου σας για καλή φυσική κατάσταση. Και βεβαίως μην ξεχνάτε να ασκείστε.