ESG

γεμίζουμε υπερηφάνεια κάθε φορά που προσφέρουμε τη βοήθειά μας

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη "Κοινωνία"

Στη Manifest αναγνωρίζουμε ότι οι άριστες εταιρείες κρίνονται, όχι μόνο βάσει των οικονομικών τους αποτελεσμάτων ή της ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουν, αλλά και με γνώμονα την προσφορά τους προς το κοινωνικό σύνολο.

Για τον λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε ενεργό δράση είτε με οικονομική ενίσχυση είτε με δωρεάν παροχή των υπηρεσιών μας είτε με εθελοντισμό, όπου η κοινωνία μάς έχει ανάγκη.

οι δράσεις μας

28/03/24

Η Manifest δίπλα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Με μεγάλη μας χαρά βρεθήκαμε για ακόμα μία φορά δίπλα στα παιδιά στο Χαμόγελο Παιδιού.

Αφού ενημερωθήκαμε για τις τρέχουσες ανάγκες στο συγκεκριμένο σπίτι φιλοξενίας, δωρίσαμε στα 22 παιδιά καινούργια αθλητικά παπούτσια, ώστε να τα χαρούν στις δραστηριότητές τους, στα παιχνίδια, στις βόλτες τους. Ήταν αναντικατάστατο συναίσθημα για εμάς τα χαμόγελα και η χαρά που είδαμε στα πρόσωπά τους, όχι μόνο για τα παπούτσια τους, αλλά και για τις συζητήσεις και τα τόσα ενδιαφέροντα που μοιράστηκαν μαζί μας.

Στηρίζουμε πάντα Το Χαμόγελο του Παιδιού, έναν οργανισμό που προσφέρει τόσο σημαντικό έργο για τη φροντίδα παιδιών που χρειάζονται βοήθεια, καθώς απειλούνται από διάφορες καταστάσεις, δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να ζήσουν φυσιολογικά και να μπορέσουν να χτίσουν το μέλλον τους.

Ευχαριστούμε το Χαμόγελο του Παιδιού που μας επέτρεψε να συνεισφέρουμε με τη βοήθειά μας.

Γιατί «Όλα τα παιδιά αξίζουν ένα χαμόγελο!»

28/11/23

H Manifest στηρίζει τις φιλοζωικές πρωτοβουλίες

Στη Manifest έχουμε μεγάλη αγάπη για όλα τα ζώα και ιδιαίτερα εκείνα, που για κάποιο λόγο και χωρίς να είναι επιλογή τους ζούνε έξω, χωρίς κάποιον να τα φροντίζει. Γι’ αυτό το λόγο θαυμάζουμε και στηρίζουμε εθελοντικές οργανώσεις που ανιδιοτελώς και με μεγάλη αφοσίωση φροντίζουν για την περισυλλογή, ιατρική περίθαλψη και φροντίδα αδέσποτων ζώων, με στόχο την υιοθεσία τους, ώστε να βρουν το παντοτινό τους σπίτι με ανθρώπους, που θα τους δώσουν μία νέα ευκαιρία να ζήσουν χαρούμενα.

Το Νοέμβριο 2023, με μεγάλη μας χαρά προσφέραμε στον Περιβαλλοντικό Φιλωζωικό και Πολιτιστικό Σύλλογο (ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ.) Αμαρουσίου τροφές, φάρμακα και διάφορα άλλα υλικά, για την ενίσχυση του σκοπού τους, ώστε να συνδράμουμε κι εμείς στην προσπάθεια όλα τα αδέσποτα ζώα να μπορέσουν να ζήσουν με αγάπη και φροντίδα στα παντοτινά τους σπίτια.

Ο ΠΕ.ΦΙ.ΠΟ. Σύλλογος Αμαρουσίου, ο οποίος εστιάζει στην αμφίδρομη σχέση Ανθρώπου – Ζώου – Περιβάλλοντος – Πολιτισμού, φροντίζει για την προστασία ζώων, αδέσποτων και μη, με  μότο το τρίπτυχο «Τσιπάρω, Στειρώνω, Υιοθετώ».

Ευχαριστούμε τον ΠΕ.ΠΙ.ΠΟ. Αμαρουσίου για το έργο που προσφέρουν καθημερινά και δεσμευόμαστε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε για να… «Γελάνε και τα μουστάκια τους…»

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το κατάστημα PETSTOP Τατοΐου για τη συνδρομή τους στην σωστή επιλογή του υλικού.

 

Δείτε περισσότερα:

7/12/22

Η Manifest δίπλα στο στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τα χαμόγελα των παιδιών είναι πολύτιμα και γεμίζουμε υπερηφάνεια, που μπορέσαμε να συμμετέχουμε στην προσπάθεια του Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child να κάνουμε τον κόσμο τους πιο όμορφο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς, με όραμα το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.

Οι φθορές στα σπίτια είναι αναπόφευκτα καθημερινές και σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες. Αναβαθμίζοντας το σπίτι φροντίδας στο Περιστέρι, βοηθήσαμε να γίνει ο χώρος των παιδιών πιο ευχάριστος και πιο ασφαλής.

Η κοινωνική προσφορά μέσα από αυτό που γνωρίζουμε να κάνουμε καλά, μας κάνει περήφανους και θα συνεχίσουμε προσφέρουμε τη βοήθειά μας, όπου η κοινωνία μάς έχει ανάγκη.

Ευχαριστούμε το «Χαμόγελο του Παιδιού» που μας επέτρεψε να συνεισφέρουμε με τη βοήθειά μας.

Γιατί θέλουμε κάθε παιδί να χαμογελάει!

03/10/22

Η Manifest στηρίζει την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, 2022 είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε, στο #raceforthecure2022, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέλη της ομάδας της Manifest περπάτησαν στη διαδρομή των 2 χλμ.

Mία διοργάνωση που πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο του μαστού, «Άλμα Ζωής», με στόχο την ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης, καθώς και τη στήριξη των γυναικών με εμπειρία καρκίνου μαστού και των οικογενειών τους.

Είναι σημαντικό για εμάς να στηρίζουμε τόσο σημαντικές διοργανώσεις που προάγουν την πρόληψη και την υγεία όλων.

13/11/21

Δενδροφύτευση Manifest σε συνεργασία με we4all

Στη Manifestνοιαζόμαστε και θέλουμε κι εμείς να βάλουμε το …δεντράκι μας στην προσπάθεια να γίνει η γη μας καλύτερη για όλους!

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, 2021, με πολύ ενθουσιασμό, η ομάδα μας πραγματοποίησε δενδροφύτευση, σε συνεργασία με την #we4allστο Παλαιό Φάληρο.

Η we4all, είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός «που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, προτού να είναι αργά».

Στη Manifest φυτεύουμε σπόρους επιτυχίας και με 200 νέα δενδρύλια δίνουμε ζωή στην προσπάθειά μας να γίνει η Γη μας πιο πράσινη και καλύτερη για όλους.

09/08/21

Η Manifest συμπαραστέκεται στις πληγείσες περιοχές της χώρας μας

Καθώς η φύση δίνει μια άνιση μάχη με τη φωτιά, η τεράστια συμπαράσταση και η αλληλεγγύη στις πληγείσες περιοχές της χώρας μας (Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Πύργος, κ.ά.), στους ανθρώπους και στα ζωντανά, είναι αξιοθαύμαστη και συγκινητική.

Το Σάββατο 07/08/21, με την αποστολή ενός απλού sms, τα 800 μέλη της ομάδας της Manifest κινητοποιήθηκαν άμεσα και καταφέραμε να συγκεντρώσουμε μεγάλες ποσότητες ειδών ανάγκης για τις πληγείσες περιοχές, όπως: Νερά, Τρόφιμα, Ξηρά τροφή, Είδη φαρμακείου, Χαρτικά, Αντιβακτηριδιακά, Ισοτονικά Ροφήματα, κ.ά.

Η παράδοση των παραπάνω ειδών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 08/08/21 από στελέχη της εταιρείας μας, στο Δημαρχείο του δήμου Γλυφάδας, όπου αναχωρούσαν διαρκώς vans για τη μεταφορά ειδών στις πληγείσες περιοχές.

Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους μας για τη στήριξή τους!

Ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και ευχόμαστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον τέτοια ανάλογη καταστροφή.

Η Manifest συμπαραστέκεται στις πληγείσες περιοχές της χώρας μας

14/4/21

Η Manifest δίπλα στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου σε συνεργασία με τα Marks & Spencer

Σε μια περίοδο που επιβάλλει περισσότερο από ποτέ τη θωράκιση της υγείας των ευπαθών ομάδων, βρεθήκαμε δίπλα στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου σε συνεργασία με τα Marks & Spencer.

Οι εξειδικευμένοι υγιεινολόγοι μας πραγματοποίησαν ολοκληρωμένη απολύμανση – μικροβιοκτονία με τη μέθοδο του νεφελοψεκασμού ψυχρής ομίχλης, σε όλους τους χώρους της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, τόσο στους χώρους των γραφείων, όσο και στους χώρους του γηροκομείου, ενώ τα Marks & Spencer πλαισίωσαν τη δράση με την παροχή υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας για τους ανθρώπους του Ιδρύματος.

Η κοινωνική προσφορά μέσα από αυτό που γνωρίζουμε καλά να κάνουμε, μας γεμίζει υπερηφάνεια και δεν σταματάμε να προσφέρουμε τη βοήθειά μας, όπου η κοινωνία μάς έχει ανάγκη.

Δείτε τη συστατική επιστολή της Κοινωνικής Μέριμνας

11/10/20

Η Manifest στηρίζει τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών

Προπόνηση. Αγώνας. Ήττα. Νίκη. Νίκη μετά από ήττα. Νίκη στο τελευταίο λεπτό. Συμμετοχή παρά τις αντίξοες συνθήκες. Ομαδικότητα. Εκτόνωση. Αυτή είναι η ζωή κάθε αθλητή.

Μπορεί τα γήπεδα να έκλεισαν και οι αθλητικές εκδηλώσεις να ανεστάλησαν, όμως αθλητές κάθε ηλικίας ονειρεύονται να επιστρέψουν στο αγαπημένο τους άθλημα, γιατί για εκείνους αυτή είναι μια από τις ομορφότερες πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα σχολεία είναι η συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων, όταν αυτό φυσικά επιτρέπεται από τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, η Manifest, η ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο του Facility Management, βρέθηκε δίπλα στα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου και με την καμπάνια Kids Need Sports διασφάλισε την ομαλή διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων διενεργώντας πρόγραμμα ειδικής Απολύμανσης-Μικροβιοκτονίας, για τη δημιουργία ενός πλήρως αποστειρωμένου χώρου.

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή της κρίσης που έφερε η πανδημία στη χώρα μας, η Manifest λειτούργησε προδραστικά και δημιούργησε μια ολοκληρωμένη λύση σε τρία επίπεδα διαβάθμισης εφαρμογής προληπτικών μέτρων, το AntiCovid-19 Proactive Safety Measures (PSM) Program.

Αν και οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν ανασταλεί στα σχολεία, δεσμευόμαστε για τη συνέχιση της δράσης εταιρικής υπευθυνότητας και θα φροντίσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μέχρι τότε, τα παιδιά μάς διδάσκουν την έννοια του αθλητισμού και της ομαδικότητας μέσα από το βίντεο της καμπάνιας.

11/10/20

Η Manifest στο πλευρό της τρίτης ηλικίας προσφέροντας ολοκληρωμένη απολύμανση - μικροβιοκτονία στο Γηροκομείο Αθηνών.

Η Manifest συνεχίζοντας την προσφορά της προς το κοινωνικό σύνολο, συμβάλλει δυναμικά στη θωράκιση της υγείας της τρίτης ηλικίας, καθώς ανέλαβε την ενδελεχή απολύμανση του Γηροκομείου Αθηνών, την Πέμπτη 30η Απριλίου 2020. Σκοπός αυτής της κοινωνικής προσφοράς είναι η διασφάλιση της υγείας των 150 περίπου ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Αθηνών, με την εφαρμογή ολοκληρωμένης απολύμανσης – μικροβιοκτονίας κατά του ιού Covid-19.

Οι έμπειροι υγιεινολόγοι της Manifest, πραγματοποίησαν ενδελεχή απολύμανση – μικροβιοκτονία με τη μέθοδο του νεφελοψεκασμού ψυχρής ομίχλης, σε όλους τους χώρους του Γηροκομείου Αθηνών, όπως στις κλίνες και στους χώρους υγιεινής, καθώς και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της εγκατάστασης.
Με αφορμή τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, ο κος Γιώργος Φαρλέκας, Γενικός Διευθυντής της Manifest, δήλωσε:

«Αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα όλοι μας, η Manifest αποφάσισε να σταθεί και στο πλευρό της τρίτης ηλικίας και με την πρωτοβουλία αυτή να πράξει το ελάχιστο για τη θωράκιση της υγείας των ηλικιωμένων κατά του ιού Covid-19. Για εμάς, η κοινωνική προσφορά, μέσα από αυτό που γνωρίζουμε καλά να κάνουμε, αποτελεί ευθύνη, την οποία υπηρετούμε με ευαισθησία και συνέπεια».

Δείτε περισσότερα στο από 01/05 απόσπασμα της ειδησεογραφικής εκπομπής «Σήμερα» του καναλιού ΣΚΑΪ, όπου έκαναν δηλώσεις για την κοινωνική προσφορά μας ο κος Νίκος Αβραμίδης – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων, ο κος Ζώης Κολιός – Πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών και ο κος Γεώργιος Φαρλέκας – Γενικός Διευθυντής της Manifest.

Ευχαριστούμε το Γηροκομείο Αθηνών που μας επέτρεψε να σταθούμε δίπλα στην τρίτη ηλικία.

28/04/2020

Η Manifest δίπλα στο «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Η Manifest με γνώμονα την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και θέλοντας να υποστηρίξει την πραγματοποίηση ονείρων των μικρών παιδιών που ο Φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Make-A-Wish» κάνει πραγματικότητα, με χαρά προσέφερε δυο εφαρμογές απολύμανσης – μικροβιοκτονίας κατά του ιού Covid-19.

Η CEO & Γενική Διευθύντρια, κυρία Σάντρα Ζαφειρακοπούλου του «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) μας έκανε χαρούμενους και μας γέμισε συγκίνηση με την ευχαριστήρια επιστολή της, που μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αυτό όμως που συνέβη με τη Manifest Services S.A. αξίζει το ιδιαίτερο ευχαριστώ μας λόγω συγχρονισμού που είχε το αίτημά μας για απολυμάνσεις με τον δικό σας μη προγραμματισμένο και υπέρμετρο φόρτο εργασίας. ΑΥΤΟ είναι που μας συγκινεί και που μας κάνει να είμαστε βαθιά ευγνώμονες. Τόσο εσείς όσο και τα μέλη της ομάδας σας ήσασταν άμεσοι και αποτελεσματικοί. Είστε και εσείς ήρωες πίσω από τις μάσκες που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή. Στη δική μας περίπτωση… ανθρώπινες ζωές αφιερωμένες στην πραγματοποίηση ονείρων μικρών μαχητών ζωής

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πραγματοποιεί ευχές παιδιών, που πάσχουν από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει ευχές σε περισσότερα από 2.500 μικρούς ήρωες.

Δείτε την επιστολή, εδώ 

22/08/2019

Από το αναπηρικό καροτσάκι… στο Iron Man!

Στη Manifest έχουμε τη χαρά να περηφανευόμαστε ότι όλα τα μέλη της ομάδας μας είναι ξεχωριστά. Διακρίνονται για αρετές, που είναι είτε πλέον σπάνιες είτε συνοδεύουν μεγαλείο ψυχής. Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία όπως ο Λευτέρης Δήμος, ο δικός μας Λευτέρης, ο Iron Man της Manifest.

Του είπαν κάποτε ότι δεν θα περπατήσει ποτέ ξανά. Κι εκείνος απάντησε, «δείτε με στο τρίαθλο». Η Manifest είναι περήφανη χορηγός του Λευτέρη στο Iron Man της Κοπεγχάγης. Δείτε την ιστορία του και θα καταλάβετε γιατί.

«Στις 18 Αυγούστου 2019, χάρη στην υποστήριξη της Manifest, θα καταφέρω να βρεθώ στην εκκίνηση του Iron Man στην Κοπεγχάγη. Είμαι ευγνώμων στο Διονύση Αμμολοχίτη που από την πρώτη στιγμή με πίστεψε, πιστεύει στους στόχους μου και με βοηθάει να τους υλοποιήσω. Πίστεψε επίσης στις γνώσεις μου και στις ικανότητες μου ώστε να συνεργαστούμε και επαγγελματικά. Αυτή τη στιγμή είμαι υπεύθυνος για την ομάδα που έχει αναλάβει όλες τις υποστηρικτικές εργασίες στο νέο Αστέρα Βουλιαγμένης, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, ένα έργο που κάνει περήφανη την εταιρεία και μένα τον ίδιο».

Ο χαρακτήρας καθορίζει την επιτυχία, καθορίζει την πίστη και όλα ξεκινάνε από εκεί.

Λευτέρη, καλή επιτυχία!

31/07/2019

Η Manifest περήφανη χορηγός μιας εν δυνάμει μελλοντικής πρωταγωνίστριας του Ελληνικού αθλητισμού

Για την Μαρία Καρβουνιάρη μια επιγραφή ήταν το έναυσμα και η αφορμή να κατασταλάξει στο άθλημα του kickboxing. Ήταν σαν η ματιά της να συναντήθηκε με αυτό που έπρεπε να ακολουθήσει, να συνειδητοποίησε τις ικανότητες της για ένα ιδιαίτερο μα συνάμα δυναμικό και μαχητικό άθλημα που συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη φυσική και πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου.

Σε ηλικία 7 ετών (γεννηθείσα στις 31/8/2004) ξεκινά τις προπονήσεις στο kickboxing και μια ανοδική πορεία ξεκινά που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με βασικές προοπτικές για το μέλλον. Οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Η μεγαλύτερη διάκριση έρχεται το 2018 με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα light contact που διεξήχθη στο Jesolo της Ιταλίας υπό την αιγίδα του WAKO (World Association of Kickboxing Association).

Επόμενη σημαντική πρόκληση για την Μαρία Καρβουνιάρη είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου στην πόλη Gyor της Ουγγαρίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι έτοιμη να προσθέσει στο βιογραφικό της μια ακόμα διάκριση και να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της.

Η Manifest τιμώντας τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος σε ανθρώπους με όραμα και στόχους αλλά και πίστη για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος. Στο πλαίσιο αυτό ανέλαβε την χορηγική υποστήριξη της Μαρίας Καρβουνιάρη επιβραβεύοντας την μέχρι τώρα πορεία της αλλά κυρίως την προσήλωση και τη σκληρή δουλειά που επιδεικνύει για να φτάσει στο μέγιστο επίπεδο των επιτυχιών.

25/06/2019

Έχε το νου σου στο παιδί

Το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στον Καρέα, πραγματοποίησε τη θερινή γιορτή των παιδιών του την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, στο χώρο του ΚΕΦΟ, όπου τα παιδιά και οι παιδαγωγοί τους παρουσίασαν μια θεατρική παράσταση.

Η εταιρεία μας ανέλαβε τον καθαρισμό του σπιτιού και της αυλής του για να γιορτάσουν εν συνεχεία την μεγάλη προσπάθεια τους. Στο κάλεσμα που κάναμε προς φίλους, πελάτες και συνεργάτες για συγκέντρωση ρούχων, υποδημάτων, τροφίμων, βιβλίων και παιχνιδιών, όλοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και τους ευχαριστούμε πολύ!

«Είναι χρέος όλων μας, ως μέλη μιας κοινωνίας, να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο τους ευτυχισμένους ανθρώπους του αύριο».

Πρωτιά για τους INVENTORS

Η ενδεκαμελής αγωνιστική ομάδα ρομποτικής «The Inventors», του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, συμμετείχε για 1η φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας «First Lego League» (FLL) με τίτλο «Into Orbit 2019», που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 16-17/3/2019. Ανάμεσα στις 160 ομάδες από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, η ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στο Robot Game.

H κατάκτηση όμως της 1ης θέσης – Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με το όργανο γυμναστικής Δ.Ι.ΑΣ. (Διαστημικός Ιστός Αράχνης), της εξασφάλισε την πρόσκληση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής «FIRST® LEGO® League World Festival 2019», εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στο οποίο συμμετείχαν οι κορυφαίες 108 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ο Διαστημικός Ιστός Αράχνης στοχεύει στην εκγύμναση των αστροναυτών κατά την παραμονή τους στο διάστημα έτσι ώστε να εξουδετερωθεί η επίδραση στο σώμα τους των συνθηκών έλλειψης βαρύτητας.

Η Manifest στέκοντας πάντα αρωγός σε τόσο σημαντικές προσπάθειες, συνέδραμε τη συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής που διοργανώθηκε στο Houston του Texas από τις 16 έως τις  20 Απριλίου 2019, η οποία κατάφερε να κερδίσει την 1η θέση στην κατηγορία Project Research

Εκπαίδευση σπουδαστών Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα για το Job Shadow Day

Η εκπαίδευση των σπουδαστών του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα ως προς τις τεχνικές καθαρισμού, στο πλαίσιο προετοιμασίας για το Job Shadow Day 2019, ήταν ένα μεγάλο δώρο για όλους μας! Το χαμόγελο τους, η ενέργεια, το ενδιαφέρον και η αγνή ψυχή τους μας έδωσε δύναμη να προσπαθήσουμε για ακόμη καλύτερα, ακόμη σπουδαιότερα πράγματα. Σύντομα.

6/11/2018

Πως να μεγαλώσετε έξυπνα παιδιά με την καρδιά σας

Το πόσες ενοχές κουβαλά ο σύγχρονος γονιός στην προσπάθεια του να ισορροπήσει ανάμεσα στην επιθυμία του να είναι διαρκώς κοντά στα παιδιά του και στην φιλοδοξία αλλά και αναγκαιότητα επιβίωσης που τον ωθεί να ξεχωρίσει στην εργασία του, είναι εύκολα αντιληπτό καθώς είναι μέρος της καθημερινότητας της πλειονότητας των εργαζομένων.

Το ερώτημα όλων, αν και με ποιο τρόπο μπορεί να καλυφθεί το χρονικό κενό που πληγώνει τη σχέση γονέα – παιδιού, ήρθε να απαντήσει το βιωματικό σεμινάριο του Δρ. Καλογεράκη. Μια προσπάθεια ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων που διακρίνοντας ένα πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας συστρατεύθηκαν για να προσφέρουν το λιθαράκι τους στην βελτίωση του συνόλου.

Ο Δρ. Καλογεράκης χάρισε απλόχερα συγκίνηση, γνώση και τροφή για σκέψη σε όσους παρευρέθηκαν χθες στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Παλλάς. Επισήμανε πως η αρχέγονη δύναμη της αυτοβελτίωσης ωθεί τον άνθρωπο να ξεπερνά τα όρια του και να δημιουργεί ενέργεια έχοντας ισχυρή την αίσθηση του σκοπού. Θύμισε στους γονείς πως η ανεξάντλητη αγάπη για τα παιδιά τους είναι ο πυρήνας της ανατροφής τους, αλλά τόνισε πως το δικό τους «αύριο» δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη μεν, σίγουρα όμως θα βασιστεί σε πιο ουσιώδεις αρχές συγκριτικά με το διαμορφωμένο «σήμερα».

Περήφανος χορηγός η Manifest μιας δράσης, που όχι μόνο έδωσε ψυχική δύναμη στους εργαζόμενους γονείς  αλλά το σύνολο των εσόδων διατέθηκε στους σκοπούς του «Όλοι μαζί μπορούμε».

Job Shadowing / Εργασία μαζί

Η Manifest στην Ελλάδα, όπως και άλλες εταιρείες σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, για το 2018, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή δράση Job Shadow day / Εργασία μαζί. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή δράση που φέρνει κοντά υποψήφιους εργαζόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. ΑμεΑ) και εργοδότες με σκοπό να προβάλει τη θετική συμβολή των ατόμων αυτών στην εργασία, να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και να καταρρίψει στερεότυπα.
Στα πλαίσια της δράσης, η Manifest, μετά από ενημέρωση σε άτομα με ειδικές ικανότητες του ιδρύματος Μαργαρίτα για εργασίες soft services και ειδικότερα καθαρισμού εγκαταστάσεων, διοργάνωσε την 25η και 26η Απριλίου επίσκεψη σε εγκαταστάσεις πελατών.

Κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού, από τους υπαλλήλους της Manifest, oι νέοι του ιδρύματος Μαργαρίτα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το ακριβές αντικείμενο των υπηρεσιών και τι θα πει επαγγελματικός καθαρισμός μεγάλων γραφειακών εγκαταστάσεων πολυεθνικών εταιρειών.

Εκπαίδευση και επαγγελματικός προσανατολισμός

Κατά τη διάρκεια της Hμερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ο Πλάτων, τον Νοέμβριο του 2017, ο κύριος Αμμολοχίτης Διονύσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Manifest Facility Management, απάντησε, μαζί με άλλους καλεσμένους, στα ερωτήματα των μαθητών Λυκείου για το πώς κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα, πώς βάζουμε τις βάσεις να υλοποιήσουμε μια επιχειρηματική ιδέα και πώς αντιμετωπίζουμε τις αντιξοότητες που θα βρεθούν στο δρόμο μας.

31/7/2018

Αρωγή για τους πυρόπληκτους και εθελοντική εργασία σε Μάτι και Νέο Βουτσά

Τεράστιο το μέγεθος της καταστροφής στην Ανατολική Αττική. Η πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου  προκάλεσε μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και αποτέλεσε τη δεύτερη πιο καταστροφική πυρκαγιά του 21ου αιώνα. Ολόκληρη η χώρα πενθεί για τα θύματα.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε. Σύνταγμα, χορηγίες από 25 ανθρώπους, 100 κούτες, 1 φορτηγό και 60 εθελοντικά χέρια βοηθείας. Νέο meeting point η εκκλησιά στο Μάτι, ξεφόρτωμα, ομαδοποίηση, πάντρεμα υλικών για κάθε σπιτικό, google map και μοίρασμα διαδρομών, delivery κατ’ οίκον. Δράση με μοναδικό σκοπό να αφήσουμε την περιοχή κατά 0,000000000001% λίγο καλύτερη και τους ανθρώπους της να νιώθουν κατά 0,000000000000000001%  λιγότερο μόνοι. Δε σταματούμε εδώ, ετοιμαζόμαστε για την επόμενη δράση σε λίγες μέρες και πάλι.

7/7/2018

«H Ιστορία του Στρατιώτη», έργο του Στραβίνσκι

Η Manifest ως χορηγός φεστιβάλ και φανατικός υποστηρικτής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 27ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Ναυπλίου. Η Manifest, ως χορηγός φεστιβάλ και φανατικός υποστηρικτής πολιτιστικών εκδηλώσεων που άγουν πνεύμα και ψυχή, παραβρέθηκε το Σάββατο 7 Ιουλίου μαζί με πελάτες, φίλους κ συνεργάτες στο κάστρο, το ιστορικό Παλαμήδι, απολαμβάνοντας το μοναδικό έργο του Στραβίνσκι, «Ιστορία του Στρατιώτη».

H Ιστορία του Στρατιώτη (L’Histoire du soldat) του Ιγκόρ Στραβίνσκι γράφηκε το 1918, στην κορύφωση του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην Ελβετία από το μεγάλο Ρώσο συνθέτη Igor Stravinsky (1882-1971) σε συνεργασία με τον Ελβετό ποιητή και πεζογράφο Charles-Ferdinand Ramuz (1878-1947) και πρωτοανέβηκε πριν ακριβώς 100 χρόνια.

https://www.nafplionfestival.gr/7-iouliou-2018/